Rolul Pelicanu din serialul ”Clanul” i-a adus lui George Ivașcu schimbări în cariera artistică: ”Am început să devin ca el” VIDEO EXCLUSIV

George Ivașcu face un rol excepțional de compoziție în serialul fenomen ”Clanul”

Pe George Ivașcu publicul a început să-l aprecieze și mai mult grație personajului Pelicanu pe care îl interpretează cu succes în serialul ”Clanul”. Cu toate că nu este un rol pozitiv, marelui actor îi place să spună că joacă o ”canalie simpatică”. Totuși, acest personaj i-a deschis drumul către și mai multe roluri negative. George Ivașcu a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că, după trei sezoane în pielea lui Pelicanu, a început să împrumute de la el anumite gesturi și chiar și din limbaj.

”Interpretez un personaj rău”

Zilele trecute l-am întâlnit pe George Ivașcu la avantpremiera filmului ”Visul”, din a cărui distribuție face parte și, culmea, unde are un rol tot negativ.

”Da, m-am ”revergorat” la filmări, mai ales că aici, ce interesant, interpretez un personaj rău, marele regizor venit din Capitală în provincie și care, evident, că nu-l place pe actorul din rolul principal, respectiv Vlad Logigan, și îi face zile fripte”, ne-a povestit îndrăgitul actor, completând că publicul o să fie surprins de look-ul lui, mai ales că s-a obișnuit să-l vadă cu părul scurt și cu o altfel de frizură:

”O să vedeți că în ”Visul” am părul mare. Cu părul ăsta mare m-am dus la ”Clanul” și m-au tuns. Și bine au făcut. Dar, ca și personaj, într-adevăr este un personaj iarăși răul simpatic, așa cum îmi place mie să zic. Eu zic că o să vă placă, zic că o să râdeți”.

”Face parte din profesie să te menții continuu în tipul acela de aspect pe care publicul îl așteaptă de la tine”

Frumusețea meseriei pe care o practică, din punctul lui de vedere, este că un actor poate să intre în pielea mai multor tipologii și poate să experimenteze tot felul de stări și sentimente, fără să fie nevoit să le trăiască și în viața reală.

Citește și: Experiența inedită trăită de Codin Maticiuc pe platourile de filmare ale serialului Clanul: „Este primul film în care am reușit să plâng real” EXCLUSIV

”Fiecare personaj își are aliura lui, dar personalitatea actorului este aceeași și, într-un fel, împrumuți personajului tău din personalitate. Dar și tu împrumuți de la personaj luând tot felul de tipologii. Până la urmă, ce este actoria? Este șansa de a trăi mai multe existențe într-una singură. Și atunci, faptul că ai posibilitatea să fii într-o parte regizor, în altă parte mafiot, este o plăcere. Ăsta este sensul actoriei”, a povestit George Ivașcu pentru EGO.ro, completând că uneori este greu, dar și provocator în același timp pentru un actor să reușească să joace în mai multe proiecte și să nu amestece personajele între ele:

”Face parte din profesie. Adică până la urmă chiar trebuie să știi foarte clar, apropo de racorduri, ce trebuie să faci pentru fiecare personaj în parte. Spre exemplu, trebuie să mă mențin mai înalt n-aș putea spune, dar la aceeași înălțime. Lăsând gluma la o parte, face parte din profesie să te menții continuu în tipul acela de aspect pe care publicul îl așteaptă de la tine”.

”Regizorii nu te iau neapărat după un personaj, ci după o tipologie”

Se prea bine știe că în multe cazuri, atunci când un actor interpretează mai multe sezoane un personaj de succes, cum este și cazul lui George Ivașcu, care a reușit ca publicul să-l îndrăgească pe Pelicanu încă de la primul episod, riscă să fie confundat cu cel mai recent rol și regizorii sau producătorii să nu îl mai cheme la casting-uri. Nu este și cazul îndrăgitului actor.

”Din fericire, nu mi-au pus ”eticheta” asta, în schimb, publicul, într-adevăr, își dorește foarte mult felul de a fi al Pelicanului. Tipul acela de compoziție pe care l-am făcut acolo, de mafiot care se descurcă în orice situație, a prins foarte bine. Dar, iată că foarte curând, adică în ianuarie, după premiera filmului ”Visul”, va fi iar o nouă premieră de film în care iar joc un șef dur, rău.

Deci, până la urmă, regizorii nu te iau neapărat după un personaj, ei te iau după o tipologie. Când au nevoie de un om rău, dar simpatic care reușește să iasă din încurcătură sau care reușește să creeze încurcături, cum e cazul în acest film, atunci ei merg pe tipologia actorului”, a povestit George Ivașcu pentru EGO.ro, adăugând că, în același timp, a ajuns să îi placă atât de mult să construiască acest personaj încât se identifică cu el în anumite situații:

”Recunosc, Pelicanu este un rol foarte special, pentru că noi am început acum filmările pentru sezonul 4, pentru mine și asta pentru că aici lumea a vrut să vadă dimensiunea compoziției. Pentru că eu nu sunt ca el, dar am început să devin ca el. Uneori mă și surprind, chiar și acum când veneam spre eveniment, că merg în stilul lui. M-am și șocat și mi-am zis: George, ia-o la pas. Vă promit însă că nu voi prelua și stilul lui vestimentar. Voi rămâne pe stilul meu, nu pe stilul Pelicanului, dar ca abordare de tipologie, da”, a povestit amuzat George Ivașcu pentru EGO.ro.

Citește și: Ce pățește George Ivașcu, Pelicanul din Clanul, când este oprit pe stradă. „Multe mi s-au mai întâmplat” VIDEO EXCLUSIV

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Carmen Iohannis, GAFĂ de nedescris in public! Situaţia a devenit ruşinoasă, românii s-au revoltat. Foto
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Oana Radu a trăit un calvar lângă fostul soț! Ce i-ar fi făcut Cătălin Dobrescu...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 28 Aprilie 2024. Astazi, Varsatorii vor fi recompensati datorita muncii depuse, Racii ar trebui...
Sfatul zilei 28 Aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiţi să treacă peste toate temerile lor, Fecioarele...
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *