Greșeala pe care românii o fac mereu când prepară friptură. Aceasta este de fapt condiția esențială pentru un gust perfect

Greșeli comune pentru prepararea fripturii

Prepararea unei fripturi suculente și gustoase poate fi o adevărată artă culinară. Cu toate acestea, mulți dintre noi facem uneori greșeli, care pot compromite rezultatul final. În acest articol, vom dezvălui aceste greșeli esențiale și vom evidenția condiția cheie pentru obținerea unei fripturi cu un gust perfect.

Greșelile pe care să le evităm când preparăm friptură

1.Nu găti carnea scoasă direct din frigider

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când pregătesc friptură este să o scoată direct din frigider și să o pună imediat pe grătar sau în cuptor. Acest lucru poate duce la o friptură necoaptă la interior și gătită neuniform. Pentru a obține o friptură cu un gust perfect, condiția esențială este să aduci friptura la temperatura camerei înainte de gătire. Acest lucru permite ca căldura să se distribuie uniform în interiorul bucății de carne și să obții o friptură fragedă și suculentă.

2. Tigaia sau grătarul trebuie să fie bine încinse

Fie că alegi să gătești pe grătar, pe plită sau în cuptor, tehnica de gătire joacă un rol crucial în obținerea unei fripturi sau a unui grătar perfect. Asigură-te că grătarul sau tigaia sunt bine încinse înainte de a adăuga carnea pentru a obține o crustă frumoasă, crocantă.

3. Nu înțepa și nu presa carnea

Carnea fie gătită pe grătar, fie în tigaie nu trebuie să fie înțepată cu furculița sau cuțitul. Prin înțepare, se scurg sucurile interne din carne rezultând o friptură uscată. Totodată, nu apăsa carnea cu cleștele sau spatula. Motivul este același, grăsimea și sucurile interne trebuie să rămână în interiorul fripturii.

Vezi și Carnea care se pune prima dată pe grătar. Aceasta este ordinea corectă. Când se pun de fapt micii

Ce să nu faci niciodată atunci când pregătești carnea pentru friptură

4. Nu monitorizezi temperatura internă de gătire 

Una dintre cele mai importante aspecte ale unei fripturi sau a unui grătar perfect este controlul temperaturii. Investește într-un termometru de carne de calitate pentru a verifica temperatura internă a cărnii și a te asigura că este gătită la punctul dorit de frăgezime. Fie că preferi friptura gătită mai crudă, medii sau bine făcută, termometrul te va ajuta să obții rezultatul perfect.

5. Nu servi friptura imediat ce s-a gătit

După ce friptura sau grătarul sunt gătite, este important să le acorzi timp pentru a se odihni. Așteaptă câteva minute înainte de a le tăia sau a le servi, pentru ca sucurile să se redistribuie uniform în interiorul cărnii și pentru a păstra frăgezimea și umiditatea.

6. Nu asezonezi din nou carnea după gătire

Una dintre greșelile fundamentale este aceea de a nu a asezona carnea, din nou.  Când o friptură este gătită pe grătar, multe dintre condimente se pierd, așa că este bine ca odată gătită, să fie asezonată din nou.

Vezi și Băutura în care să ții carnea de porc, înainte de a o găti. Așa vei obține o friptură perfectă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…