Îl ai deja în frigider, dar nu știai cât de util este în casă. Ingredientul care îți va schimba viața

Îl ai deja în frigider, dar nu știai cât de util este în casă. Ingredientul care îți va schimba viața

Una dintre cele mai solicitante sarcini casnice este curățenia în locuință. Cu tot mai puțin timp la dispoziție pentru această activitate, căutăm metode alternative pentru a face curățenia mai eficientă și rapidă. Din fericire, există trucuri ingenioase care pot fi de ajutor, inclusiv folosirea anumitor alimente pentru a-ți menține casa curată și strălucitoare.

Ce aliment îți poate curăța casa

Gospodinele iscusite păstrează lămâi în frigider, nu doar pentru că sunt versatile și folosite în bucătărie, ci și pentru că sunt un ingredient esențial în curățenia casei.

De ce să pui lămâie în toată casă

Citește și: Amestecul care îți face parchetul să strălucească de curățenie. Ce trebuie să pui de fapt în apa cu care speli podeaua, trucul e genial

Suntem siguri că ești conștient de numeroasele utilizări ale lămâii, dar dacă nu, noi îți vom prezenta câteva dintre ele. Lămâia, pe lângă rolul său în gătit și băuturi, are și abilitatea de a ne menține locuința curată.

Cum te ajută lămâia la curățenie

De fapt, veți descoperi că multe dintre produsele de curățare pe care le achiziționăm conțin lămâie pentru mirosul său plăcut și pentru numeroasele proprietăți de curățare pe care le are. Iată cum poți utiliza acest ingredient minune:

Vezi și: Trucul pentru a-ți face mobila de bucătărie să strălucească de curățenie. Ingredientele banale care funcționează de minune

Dezinfectant

Poți să folosești lămâi atunci când faci curățenie pe podele sau pentru a scăpa de bacterii în bucătărie, pete dificile și alte neplăceri comune pe care le găsim în casele noastre.

Albește hainele

Poți folosi lămâia și pentru hainele tale. Când acestea sunt ușor murdare sau prezintă pete, acest fruct poate fi folosit pentru a le albi. Trebuie să amesteci lămâie cu puțină sare fină și apoi să aplici acest amestec pe haine. După aceea, le poți spăla în mașina de spălat așa cum faci de obicei.

Curăță grăsimea

Un alt beneficiu al lămâii este capacitatea sa de a elimina grăsimea care se adună adesea în cuptoarele normale și cele cu microunde, și alte aparate de bucătărie. Poți stoarce suc de lămâie în interiorul acestora, iar dacă îl amesteci cu bicarbonat de sodiu, eficacitatea sa este sporită, deoarece grăsimea va fi îndepărtată mai rapid și mai eficient.

Te poate interesa și: Soluția naturală pentru curățenie de care nu știai că există. Aceste două ingrediente îți fac casa lună

Ce mai poți curăța cu ajutorul acestui ingredient

Îndepărtează calcarul

Lămâia poate fi folosită pentru a diminua sau a elimina depunerile de calcar din baie sau bucătărie, iar acest proces este destul de simplu, deoarece tot ce trebuie să faci este să freci o bucată de lămâie pe zonele cu pete de calcar.

Curăță ferestrele

În plus, lămâia poate fi de ajutor și la curățarea ferestrelor, reducând depunerile de murdărie. Uneori, petele pot fi mai persistente sau poate preferăm să evităm utilizarea detergenților obișnuiți pentru geamuri, care conțin mai multe substanțe chimice, așa că putem opta cu încredere pentru această soluție naturală.

Oferă un miros plăcut

Și nu în ultimul rând, datorită mirosului său plăcut, lămâia poate fi un excelent odorizant natural, oferind o prospețime cu adevărat plăcută în locuința ta.

Urmăriți EGO.ro și pe
Elvira Deatcu dezvăluie secretul Andreei Esca
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *