Ilinca Vandici, adevărul despre depresie și terapie. De ce a ales să își expună problemele VIDEO EXCLUSIV

Cum se simte acum prezentatoarea TV
Ilinca Vandici, adevărul despre depresie și terapie. De ce a ales să își expună problemele VIDEO EXCLUSIV

În cadrul emisiunii EGO Life, ediția 78, Ilinca Vandici, prezentatoarea emisiunii „Bravo, ai stil!”, a vorbit despre depresie, probleme și soluționarea lor. Vedeta Kanal D susține că face terapie de când a devenit mamă și că acest lucru o ajută să evolueze în bine.

Când s-a confruntat Ilinca Vandici prima dată cu depresia. „Am ascuns cumva totul sub preș”

Ilinca Vandici și-a dat seama că este ceva în neregulă cu ea în perioada pandemiei. Deși a avut stări de depresie și în perioada postnatală, prezentatoarea TV spune că nu a avut timpul necesar pentru a verifica ce se întâmplă, astfel că „a ascuns totul sub preș”. În perioada pandemiei însă, când s-a confruntat din nou cu stări de neînțeles, a decis să ceară ajutor. Astfel a ajuns să facă terapie și să descopere o mulțime de lucruri despre ea însăși.

„Prima dată am simțit după ce am născut (n.r. că trebuie să schimbe ceva). Atunci m-am confruntat cu depresia postnatală, n-am știut la momentul respectiv despre ce este vorba, n-am avut timp să îmi aloc mie în primul rând, pentru că începuserăm și filmările, era și copilul mic, și a trecut să le duc pe toate și am ascuns cumva totul sub preș. A venit perioada de pandemie, atunci când din nou m-am dus cumva spre aceleași stări, emoții, sentimente și trăiri și atunci mi-a dat seama: e ceva în neregulă, e clar că undeva trebuie să caut niște răspunsuri. Am început un proces de psihoanaliză, nu cu Alina, cu altcineva la vremea respectivă. Descoperind lucruri despre mine mi s-a activat butonul ăsta al curiozității. Am vrut din ce în ce mai mult, din ce în ce mai mult pentru că eram fascinată de cât de multe straturi și substraturi există înăuntrul nostru, și în corp, și în minte și în celule, peste tot de care habar nu avem”, a povestit Ilinca Vandici.

Care este rolul terapeutului în viața Ilincăi Vandici. „Eu mă simt extrem de susținută de Alina”

Ilinca Vandici a povestit la Ego Life cum privește ea rolul terapeutului în viața sa și cât de mult a ajutat-o în această perioadă. Prezentatoarea TV susține că un terapeut are rolul de a ajuta o persoană să ajungă la potențialul maxim, să fie conștient de valorile pe care le are astfel încât să poată să rezolve singur anumite situații.

„Din punctul meu de vedere rolul unui terapeut în viața oricărui suflet nu este acela de a crea un soi de dependență, de a fi cumva împins de la spate să întrebi în permanență ce fac acum în situația asta? Este acela de a te îndruma, de a te face să te cunoști pe tine atât de bine, să îți atingi potențialul maxim, să fii conștient de valorile tale, încât în tot felul de situații să pot singur să le rezolv, dar mai bine decât ai făcut-o în trecut. Despre asta e vorba. Eu mă simt extrem de susținută de Alina pentru că știu că este acolo, și știu că oricând e ceva pot să vorbesc cu ea, însă tot eu cumva îmi dau răspunsurile și, ce să vezi, tot eu ajung să îmi iau deciziile”, a mărturisit Ilinca Vandici.

Vezi și – Cât timp petrece Ilinca Vandici în bucătărie, de fapt. „Fac și ciorbă, deserturi, friptură, pește”. Mărturisiri surprinzătoare VIDEO EXCLUSIV

Emisiunea Ego Life este prezentată de Dana Săvuică. Este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00 pe site-ul www.ego.roFacebook Ego.ro, dar și pe canalul nostru de YouTube.

Urmăriți EGO.ro și pe
Elvira Deatcu dezvăluie secretul Andreei Esca
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *