Ingredientul banal care elimină mirosul urât din mașina de spălat. Sigur îl ai și tu în bucătarie

Se folosește de obicei la mâncare

Scris de: Daoud Andra

24 Apr. 2023

Ingredientul banal care elimină mirosul urât din mașina de spălat. Sigur îl ai și tu în bucătarie

Mașina de spălat este unul dintre cele mai folosite aparate electrocasnice. Dacă nu este întreținută corespunzător, aceasta poate căpăta un miros neplăcut greu de îndepărtat. Mirosul se va impregna și în haine, de fiecare dată când speli. Din fericire, există trucuri la îndemână pentru a elimina mirosul urât din mașina de spălat și a preveni reapariția lui.

Cum să elimini mirosul urât din mașina de spălat, cu un ingredient din bucătărie

Umezeala din mașina de spălat duce, în timp, la dezvoltarea unor bacterii care fac ca interiorul acesteia să capete un miros urât. Chiar dacă nu există murdărie sau urme vizibile de mucegai, mirosul neplăcut al mașinii de spălat ne „lovește” de fiecare dată când punem haine și setăm ciclul de spălare.

Citește și: Cât balsam trebuie să pui în mașina de spălat la 4 kilograme de rufe. Multe gospodine greșesc, de asta hainele capătă miros urât

Mai mult, mirosul se poate impregna și în haine, indiferent ce detergent sau balsam am folosi. Pentru a scăpa de această problemă, ai la îndemână câteva trucuri casnice de mare ajutor. Unul dintre ingredientele din bucătărie care elimină eficient mirosul din mașina de spălat îl reprezintă foile de dafin.

Tot ce trebuie să faci este să pui câteva frunze de dafin între haine, atunci când speli. Aroma pe care acestea o eliberează în contact cu apa caldă va face hainele să aibă un miros plăcut, dar va elimina și mirosul urât din mașina de spălat. Pentru o eficiență sporită, poți seta un ciclu de spălare cu apă fierbinte, cu mașina goală, doar cu foi de dafin.

Citește și: Este păcat să folosești mașina de spălat în zi de sărbătoare? Răspunsul clar al preotului

Ingredientul banal care elimină mirosul urât din mașina de spălat
Foile de dafin elimină mirosul neplăcut din mașina de spălat

Curățarea mașinii de spălat cu oțet și bicarbonat

Combinația de bicarbonat de sodiu și oțet este una imbatabilă în gospodărie. Este eficientă atât pentru a curăța anumite suprafețe, cât și pentru a elimina calcarul și mucegaiul care se formează în interiorul mașinii de spălat. Amestecă o jumătate de cană de oțet cu câteva linguri de bicarbonat și toarnă soluția în compartimentul pentru detergent.

Setează un ciclu de spălare scurt, cu apă fierbinte, fără să pui haine înăuntru. Atât murdăria, cât și mirosurile neplăcute vor dispărea ca prin minune. Este nevoie de un ciclu suplimentar de clătire, pentru a elimina mirosul de oțet, înainte de a spăla haine din nou în mașină.

Citește și: Trucul pentru haine frumos mirositoare. Ce trebuie să adaugi neapărat în mașina de spălat, efectele sunt uimitoare

Pentru ca mirosul neplăcut să nu reapară, poți folosi această soluție pentru întreținere, o dată pe lună. De fiecare dată după ce speli haine, lasă ușa mașinii de spălat deschisă, pentru ca interiorul să se usuce bine. Dacă ușa este închisă, umezeala care rămâne în mașina de spălat va duce la apariția mirosului neplăcut.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *