Ingredientul banal care scoate petele de pe canapea. E la îndemâna oricui, efectele sunt uimitoare

Iată un ingredient banal din bucătărie care curăță petele de pe canapea.
Ingredientul banal care scoate petele de pe canapea. E la îndemâna oricui, efectele sunt uimitoare

Sigur că este o plăcere nevinovată să ne relaxăm seara, pe canapea, după o zi lungă, pentru a viziona serialul preferat. Cu toate acestea, o canapea murdară și pătată poate strica adesea această experiență plăcută.

Din fericire, este chiar ușor să îți prepari chiar acasă propriul produs de îndepărtare a petelor de pe canapea. Așadar, de ce să nu scapi de bătaia de cap de a pierde multe ore căutând cel mai bun detergent, când poți utiliza doar câteva ingrediente banale pentru curățarea canapelei. În plus, economisești și niște bani.

Ingredientul banal care scoate petele de pe canapea

Agenții de curățare specifici, cum ar fi detergenții lichizi, nu sunt mereu eficienți în îndepărtarea celor mai încăpățânate pete. Dimpotrivă, alții abia dacă reușesc să curețe cel puțin jumătate din pata nedorită.

Așadar, uită de metodele clasice de curățare și încearcă următoarea rețetă pentru a îndepărta petele îndepărtare de pe canapeaua favorită.

Amestecă următoarele ingrediente:

  • 1/4 cană de oțet;
  • 3/4 cană de apă caldă;
  • o lingură de detergent de vase;

Amestecă toate ingredientele  într-o sticla cu pulverizator. Apoi pulverizează ușor zona pătată cu acest amestec de curățare. Continuă să freci locul cu o cârpă moale până când pata începe să dispară.

Dacă ai de-a face cu pete deosebit de adânci și închise la culoare, poți să încerci curățarea și cu o pastă de bicarbonat de sodiu. De fapt, bicarbonatul de sodiu este considerat chiar un agent de curățare miraculos. Grație texturii ușoare, poate ajunge în grăsime și murdărie și poate descompune aceste molecule, făcând mai ușoară ștergerea petei.

Pentru a face pasta, adăugă 1/2 cană de bicarbonat de sodiu într-un castron și câteva linguri de apă înainte de a amesteca totul. Continuă să adaugi mai multă apă până pasta devine groasă și tartinabilă.

Aplică o cantitate generoasă pe pata de tapițerie și las-o să acționeze câteva minute. Ulterior poți curăța pasta din zonele afectate cu o cârpă din microfibră. În cele din urmă se îndepărtează cu apă, apoi lăsa canapeaua să se usuce.

Pentru a ușura procesul de curățare este ideal să faci acest lucru înainte ca petele să se usuce.

Cum poți preveni neplăcerile cauzate de pete

Iată ce poți face pentru a preveni și a minimiza daunele cauzate de petele de pe canapea.

• Evită canapelele cu tapițerie de culoare deschisă dacă ai copii mici sau animale de companie în casă.
• Ia în considerare utilizarea unei huse de canapea pentru a proteja canapelele de lichidele nedorite.
• Evită să mănânci, să bei pe canapea, deoarece aceste ingrediente pot murdări mobilierul din material textil.

 

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.