Ingredientul minune care curăță murdăria din mașina de spălat în doar 2 minute. Trebuie să încerci trucul ăsta

Este ieftin și toată lumea îl are în casă

Scris de: Daoud Andra

11 Apr. 2024

Ingredientul minune care curăță murdăria din mașina de spălat în doar 2 minute. Trebuie să încerci trucul ăsta

Mașina de spălat este unul dintre cele mai utilizate obiecte electrocasnice din locuință. O folosim de 2-3 ori pe săptămână, pentru a curăța în profunzime articolele vestimentare, dar și pentru a le împrospăta rapid morisul. Cum scapi însă de murdăria acumulată în interiorul mașinii de spălat?

Cu ce se curăță murdăria din mașina de spălat în doar 2 minute

Atunci când ne gândim la mașina de spălat, o asociem cu spălarea rufelor. La rândul ei, aceasta are nevoie, din când în când, de o curățare în profunzime. Din cauza faptului că rămâne mereu umezeală în interiorul ei, dar și din cauza resturilor de detergent sau de scame care se iau de pe haine, mașina de spălat poate acumula urme vizibile de murdărie, precum și un miros urât.

Microbii care se acumulează în interiorul mașinii de spălat pot face ca hainele să capete un miros neplăcut după spălare, dar pot duce și la defectarea componentelor mașinii de spălat. Cei mai mulți microbi rămân în garnitura de cauciuc de la sistemul de închidere și în sertarul pentru detergent și balsam.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin în mașina de spălat. Trucul are efecte nebănuite

În aceste locuri se poate acumula inclusiv mucegaiul, care poate fi dificil de îndepărtat. Nu și dacă folosești un remediu casnic ieftin și la îndemână. Oțetul este foarte eficient pentru a curăța componentele mașinii de spălat, atât pe cele la care ai acces, cât și pe cele din interior.

Cum folosești oțetul pentru a curăța mașina de spălat

Tot ce ai de făcut este să pui oțet într-o sticlă cu pulverizator și să îl aplici pe ușa mașinii de spălat, în garnitura de cauciuc și în sertarul pentru detergent și balsam. Lasă să acționeze timp de 2 minute, după care pune oțet și pe o cârpă moale sau pe un burete și șterge bine componentele mașinii.

Vezi și: 5 greșeli care pot strica mașina de spălat rufe. Riști să o pui în pericol, obiectele pe care trebuie să le eviți

Pentru a curăța în profunzime mașina de spălat rufe, toarnă o cană de oțet în compartimentul pentru detergent și selectează un ciclu de spălare cu apă fierbinte, fără să adaugi haine în cuva mașinii.

În comerț există și tablete speciale pentru a curăța mașina de spălat rufe, care se pun în cuvă și se selectează un ciclu de spălare la temperatură mare. De asemenea, se pot folosi tablete de Calgon, în același mod, pentru a elimina depunerile de calcar din interiorul mașinii de spălat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *