Ingredientul pe care să-l adaugi în mașina de spălat. Vei avea cele mai pufoase haine, trucul e genial

Cu ce să înlocuiești balsamul
Ingredientul pe care să-l adaugi în mașina de spălat. Vei avea cele mai pufoase haine, trucul e genial

Pentru ca hainele să fie moi și catifelate, majoritatea oamenilor folosesc balsam atunci când le spală. Există însă o altă metodă pentru a face ca hainele să rămână pufoase după spălare, fără să folosești balsam sau alte produse chimice. Care este ingredientul pe care să-l adaugi în mașina de spălat, pentru haine cât mai catifelate.

Trucul care face diferența: ingredientul pe care să-l adaugi în mașina de spălat, în loc de balsam

Unele haine își pot pierde textura moale și catifelată în urma spălărilor repetate. Observăm acest lucru mai ales în cazul prosoapelor, care ajung să devină aspre după mai multe spălări și să nu mai poată fi folosite. Pentru a combate asprimea materialelor, majoritatea oamenilor folosesc balsam atunci când spală rufele. Acesta face ca materialele să fie moi și să aibă un miros plăcut, însă dacă vrei să eviți folosirea produselor chimice, ai un remediu ieftin și la îndemână.

Citește și: Butonul secret de la mașina de spălat de care puțină lume știe. Are un rol foarte important, iată cum te poate ajuta

De cele mai multe ori, hainele se aspresc din cauza apei dure. Dacă folosești un produs anti-calcar, efectul este diminuat, însă nu dispare în totalitate. Secretul pentru ca hainele să rămână moi și în același timp să protejezi mașina de spălat este să folosești ingrediente acide în loc de balsam.

Dacă apa din zona în care locuiești este dură, poți prepara un amestec pe care să îl pui în compartimentul pentru balsam, înaintea ciclului de clătire. Amestecă apă distilată (sau dedurizată) cu acid citric sau cu oțet și toarnă o cană în compartimentul pentru balsam. Pentru a oferi hainelor un miros plăcut, poți pune și câteva picături de ulei esențial. Nu îți face griji în privința mirosului de oțet, acesta se va evapora odată ce hainele sunt uscate.

Citește și: Ce să pui în mașina de spălat pentru a îndepărta scamele de la haine. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

La ce temperaturi ar trebui să speli rufele

Majoritatea hainelor au pe etichetă instrucțiuni cu privire la spălare, uscare și îngrijire, de care ar trebui să ții cont dacă nu vrei ca hainele să se deterioreze. Multe materiale naturale precum lâna, mătasea sau cașmirul nu pot fi spălate la temperaturi ridicate, pentru că se deteriorează. Altele, în schimb, este recomandat să fie spălate la temperaturi cât mai mari, pentru a fi curățate în profunzime.

Citește și: Cum se spală corect hainele bebelușilor la mașina de spălat. Această greșeală poate irita pielea copiilor

  • Hainele închise la culoare și cele din materiale delicate se spală întotdeauna la 30-40 de grade, pentru a nu le strica.
  • Albiturile pot fi spălate la 50-60 de grade, cu condiția să nu fie materiale delicate.
  • Prosoapele, lenjeriile de pat și hainele bebelușilor pot fi spălate la temperaturi mai mari, de 90 de grade, pentru a elimina toate urmele de murdărie din material.

 

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
8.7 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *