Ingredientul pe care să-l presari peste piure cât încă este fierbinte. Schimbă tot gustul și îl face cremos

Truc pentru un piure gustos și cremos
Ingredientul pe care să-l presari peste piure cât încă este fierbinte. Schimbă tot gustul și îl face cremos

Cu siguranţă, nu există român care să nu fi mâncat cel puțin o dată în viață piure, celebrul preparat făcut din cartofi fierți și pisați. Acesta se poate consuma ca atare sau poate fi folosit ca garnitură pentru fripturi. Cel mai gustos piure este cel pregătit în casă, dar nu uita să presari peste el un ingredient. Așa preparatul va ieși cremos!

Ce ingredient să presari peste piure ca să iasă gustos și cremos

Nu știi ce să mai faci de mâncare? Ei bine, noi îți recomandăm acest piure extrem de delicios, ce poate fi consumat simplu sau împreună cu o bucată de carne. Acest preparat se face foarte ușor și unde mai pui că nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-l pregăti.

Însă, un rol important în obținerea piureului de cartofi perfect îl are telemeaua pe care trebuie să o adaugi la final. Aceasta este foarte importantă, deoarece dă un gust incredibil preparatului și îl face extrem de cremos. Iată toate ingredientele de care ai nevoie:

  • un kg de cartofi
  • 400 de g de telemea
  • 50 de g de unt
  • sare, după gust

Te-ar mai putea interesa și Nu mai pune margarină în piure. Ingredientul folosit de gospodinele iscusite, așa iese cremos și pufos!

Cum se prepară cel mai bun piure de cartofi

Mai întâi de toate, se curăță toți cartofii de coajă, se spală foarte bine, se taie sub formă de cuburi și se pun la fiert cu apă suficientă și un praf de sare.

Mai departe, cartofii fierți se scurg de apă și se pisează foarte, foarte bine, astfel încât piureul să iasă fin. Ulterior, se adaugă untul în piureul fierbinte și se amestecă până ce acesta se topește complet, după care se presară și telemeaua dată prin răzătoare.

Se amestecă energic piureul cât timp acesta este încă fierbinte, astfel încât brânza și untul să se încorporeze perfect în preparat. Se servește cald. Spor la treabă și poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și Trucuri pentru cel mai bun piure. Secretul marilor bucătari ca să iasă fin și cremos, fără cocoloașe!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.7 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *