Ingredientul pe care trebuie să-l pui în ardeii umpluți pentru un gust mai bun. Secretul gospodinelor iscusite. Le dă un plus de savoare

Rețeta simplă și gustoasă de ardei umpluți
Ingredientul pe care trebuie să-l pui în ardeii umpluți pentru un gust mai bun. Secretul gospodinelor iscusite. Le dă un plus de savoare

Ardeii umpluți sunt un preparat situat la loc de cinste în bucătăria românească. Rețetele de ardei umpluți sunt nenumărate, însă pentru un gust desăvârșit trebuie să cunoști anumite secrete. Spre exemplu, există un condiment care va schimba cu totul gustul aredeilor umpluți, făcându-i absolut delicioși. Iată ce ingredient folosesc gospodinele iscusite.

Ingredientul pe care trebuie să-l pui în ardeii umpluți pentru un gust mai bun

Probabil că și ție ți s-a întâmplat, mai ales dacă ești încă la început în arta gastronomiei, ca preparatul tău să nu iasă gustos așa cum te-ai fi așteptat. Poate că ai încercat mai multe rețete, dar rezultatul a fost același.

Rețetele vechi, din cartea bunicii nu sunt deloc de neglijat. Însă gastronomia este un domeniu în permanentă dezvoltare, astfel că rețetele sunt adaptate în funcție de mai mulțoi factri: gust, particularități ale ingredientelor, cultură ș.a.m.d.

Revenind la ardeii umpluți, preparatul se poate găti în multe moduri. Însă adăugarea acestui condiment facce ca oricare dintre rețete să iasă delicioasă. Este un secret pe care doar gospodinele iscusite îl cunosc.

Condimentul care nu trebuie să lipsească din compoziția ardeilor umpluți este cimbrul. Acesta oferă mâncării o aromă deosebită și cu sigurnață veți fi uimiți de gust.

Iată o rețetă simplă și foarte gustoasă de ardei umpluți.

Ingrediente

  • o cană de orez
  • un kg carne tocată
  • 10 ardei grași
  • trei cepe
  • două linguri pastă de tomate
  • un ou
  • cimbru
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Citește și: „Cât timp se lasă ardeii umpluți la fiert. Așa ies delicioși. Secretul pe care trebuie să-l afli

Mod de preparare

După ce am spălat ardeii, le tăiam capacul și îi curățăm bine de semințe. Tocăm ceapa și o punem la călit. După ce s-a rumenit punem pasta de tomate și adăugăm trei sau patru linguri de apă. Adăugăm orezul spălat cu atenție și amestecăm câteva minute.

Ulterior, tocăm pătrunjelul mărunt și îl adăugăm peste, în cratiță. Carnea tocată se amestecă cu cimbru, sare, piper și ou. Apoi, umplem ardeii. Trebuie să fiți atenți să nu îndesați prea tare carnea, pentru că textura lor va fi mai tare, iar forma lor se va modifica.

Dăm ardeii la cuptor pentru aproximativ 50, cel mult o oră. După primele 25 de minute, se adugă o cană de apă amestecată cu bulion peste, apoi îi lăsăm în continuare la fiert. Când sunt gata, îi putem servi.

Pentru un plus de savoare, puteți adăuga peste ardeii umpluți, atunci când îi serviți, o lingură de smântână.

Poftă bună!

Citetește și: „Secretul ardeilor umpluți de post. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi pentru un plus de savoare

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
5.8 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *