Ingredientul secret pe care îl pun bucătarii de top în borcanele cu ardei iuți. Așa rămân tari și crocanți toată iarna - Ego.ro

Ingredientul secret pe care îl pun bucătarii de top în borcanele cu ardei iuți. Așa rămân tari și crocanți toată iarna

Ingredientul secret care nu le permite să se înmoaie în borcan
Ingredientul secret pe care îl pun bucătarii de top în borcanele cu ardei iuți. Așa rămân tari și crocanți toată iarna

În această perioadă, gospodinele pregătesc de zor bunătățile pentru sezonul rece, așa că se asigură că nicio legumă nu lipsește din cămară. De aceea, ardeii iuți nu lipsesc pe pe listă. Află în materialul următor ce trebuie să pui în borcane acestora ca să se mențină tari și crocanți toată iarna.

Ingredientul secret care menține ardeii tari în borcane

Ardeii iuți se numără printre preferații românilor, dar aceștia sunt delicioși și băgați la murat, la borcan. Totuși, există un secret pe care nu multe persoane îl folosesc atunci când trebuie să pună ardei iuți pentru sezonul rece.

Prepararea ardeilor iuți la borcan nu este una complicată, dar puține gospodine știu ce să adauge în interiorul borcanului pentru ca aceștia să nu se înmoaie.

Citește și: Ce să pui pe fundul borcanelor, atunci când pui gogonelele la murat. Trucul care le face gustoase și crocante

Fiecare gospodină are propria rețetă atunci când pune arde iuți pentru iarnă. Pentru un rezultat spectaculos, experții recomandă să se adauge un ingredient minune care le va schimba complet textura. Mai exact, la ardeii iuți se adaugă zahăr sau miere de albine, pentru ca aceștia să rămână tari în sezonul rece.

Citește și: Ce pun gospodinele din Moldova în butoiul cu varză murată la final. Ingredientul secret pe care îl vei adăuga și tu de acum

Rețetă rapidă de ardei iuți la borcan

Ingrediente:

  • 500 grame ardei iuți
  • 300 mililitri apă
  • 300 mililitri oțet de 9 grade
  • 3 lingurițe de sare pentru murături, neiodată
  • 3 linguri de zahăr sau 2 linguri de miere de albine
  • 1 linguriță cu boabe de piper
  • 3-4 căței de usturoi.

Mod de preparare:

Prima dată se spală foarte bine și se pregătesc borcanele și capacele pentru ardeii iuți. Se spală, se șterg și se pun deoparte ardeii iuți. Se pune apă și oțet într-un vas de bucătărie. Se pune vasul de bucătărie pe aragaz, la flacără medie. Se adaugă sare, zahăr, căței de usturoi curățați și tăiați rondele și piperul.

Separat, se fierbe lichidul până sarea și zahărul se dizolvă complet.Se îndeasă bine ardeii iuți în borcane. Se așază o sită deasupra fiecărui borcan și se toarnă amestecul lichid fierbinte. Borcanele se închid ermetic cu capacele corespunzătoare și se depozitează în cămară!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *