Iura luncașu, despre colaborarea cu Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf Jr. „Nu am stat să ne facem griji că o să se supere cineva pe noi” VIDEO EXCLUSIV

”În meseria asta, din păcate, obții și foarte mult hate, nu numai laude”

Iura Luncașu este unul dintre cei mai apreciați regizori din România, iar de-a lungul timpului și-a demonstrat abilitățile nu doar cu ajutorul serialelor de televiziune, ci și prin lungmetraje. Celebrul producător și regizor se numără printre aceia care dau credit și persoanelor fără studii în actorie, dacă simte că au potențial de explorat. Iura Luncașu declară în exclusivitate pentru EGO.ro că de multe ori a fost criticat pentru alegerile făcute în legătura cu distribuțiile din unele filme, însă niciodată nu s-a orientat după a mulțumi pe toată lumea.

”Pentru mine, prima și prima chestie, este să fii foarte potrivit pentru rol”

Dovadă că, în cel mai recent film produs și regizat de el, Iura Luncașu a ales să o pună în rol principal pe Anamaria Prodan, care este la debutul pe marile ecrane și nu are studii în domeniu, iar alături de ceilalți copii să-l vedem și pe Laurențiu Reghecampf Jr. Celebrul regizor i-a ales pe cei doi, alături de alți actori, dar și oameni de televiziune pentru a produce filmul ”Complotul bonelor”. O parte din filmări au avut loc în Cluj, însă unii dintre actori, mai precis Anamaria Prodan și Cristi Iacob au avut de filmat și în Bali.

”Știi cum e? Când pleci departe de casă e altă lume, mult mai exotică, te încântă ce vezi acolo, dar pe de altă parte pentru noi este foarte multă muncă și te chinui să obții ce este mai bun într-un timp foarte, foarte scurt. De data asta noi nu am filmat integral în Bali, ci este filmat cea mai mare parte în Cluj, iar finalul pentru că ne duce povestea acolo, trebuia să ducem iubăreții departe de copiii care nu îi lăsau în pace să-și consume dragostea. Dar nu este atât de simplu, din niciun punct de vedere, cât timp lucrezi. Norocul nostru este că am avut o zi liberă, că am vrut, că nu am vrut, că așa erau avioanele și am stat fără filmări o zi și am apreciat și noi, ne-am putut considera și turiști”, a punctat Iura Luncașu faptul că nu au apucat să se bucure prea mult de Bali.

Citește și: Laurențiu Reghecampf Jr. joacă în filmul mamei sale, Anamaria Prodan: “Sunt fericită și mândră”. Cum reacționează când îl strigă „Bebeto” VIDEO EXCLUSIV

Acest film, ”Complotul bonelor”, este oarecum o surpriză pentru spectatori, căci toți se așteptau ca Iura Luncașu să vină cu o continuare la ”Faci sau taci” un lungmetraj care a avut mare priză la public și s-a cerut o continuare.

”Întâmplător eu nu prea cred în continuări. Trebuie să fie ceva foarte wow ca să merite o continuare. Pe mine de mult mă obseda ideea de copilul din generația de azi, ce poate să facă, și cumva plot-ul ăsta mi-a apărut cu acești copii crescuți altfel, fără temeri, cu dialogurile astea absolut inteligente, sunt maturi și îi știm cu toții că îi vedem pe lângă noi, scot niște replici de la 3-4 ani de înnebunești și am vrut să fac ceva despre generația asta care te pune în încurcătură. Că până la urmă despre asta este vorba, de niște copii crescuți altfel, fără frici și să vede cu negociază”, ne-a mai explicat regizorul.

Iura Luncașu dă șanse și persoanelor care nu au studii de actorie

De-a lungul timpului, Iura Luncașu a arătat că are mare încredere și în persoanele care nu au studii de actorie, dar care au talent și care își doresc să fie parte dintr-un film sau serial. Având experiența serialelor de televiziune precum ”Inimă de țigan”, ”Numai iubirea”, ”Pariu cu viața” sau alte seriale fenomen difuzate la începutul anilor 2000, Iura Luncașu știe să recunoască un talent și să vadă potențial în anumite persoane.

”La film este cumva mai simplu pentru că joci un rol. Trebuie să aibă niște calități foarte apropiate de rolul respectiv. Eu când scriam scenariu am zis că îmi trebuie o femeie puternică, iar filmul are și o ”viață”, trebuie vândut repede, nu este ca la seriale unde creșteam în 20-30 de episoade, publicul venea ușor-ușor, dar făcând 100 de episoade aveai timp să dezvoți. La un film trebuie să te miști mult mai repede, într-un timp mult mai alert, iar noi evident vrem să și vindem filmele respective și atunci trebuie să fim convinși că oamenii respectivi ne și pot ajuta în promovare. Doar că condiția este să joace foarte bine în film, să fie cât mai apropiat de rolul respectiv”, ne-a explicat regizorul motivul pentru care alege să lucreze și cu amatori sau tineri la început de drum în proiectele lui.

Citește și: Ce relație au Cristi Iacob și Anamaria Prodan în afara platoului de filmare. În „Complotul bonelor” cei doi sunt iubiți VIDEO EXCLUSIV

Extrem de sincer, Iura Luncașu recunoaște că în momentul în care face casting pentru filmele lui se orientează și după notorietatea actorilor. Asta pentru că industria cinematografică din România s-a dezvoltat extrem de bine în ultimii ani și există din ce în ce mai mare competiția pe marile ecrane.

”Așa că, în momentul în care am zis: ”cine este femeia puternică” cu care este greu să te lupți, m-am gândit instant la Anamaria Prodan. Este indiscutabil. Se știe despre ea. Provocare a fost alta și aici mi s-a părut mie foarte interesant. Că Anamaria a acceptat acest pariu. Eu i-am spus că vreau să o văd în filmul ăsta și nu numai eu, altfel. Vreau să văd cum își iubește copiii, cum este acasă cu copiii, că bănuiesc că acasă este altfel și că mai vreau să o văd cum iubește. Că de văzut am văzut cum e cu certurile și așa mai departe. Ei i s-a părut foarte interesantă perspectiva aia și atunci având toate aceste calități am colaborat cu ușurință”.

Iura Luncașu îi ia apărarea Evei Măruță

Dat fiind faptul că a făcut un film cu și despre copii, iar în distribuție se regăsește și fiul Anamariei Prodan și a lui Laurențiu Reghecampf, nu am putu să nu-l întrebăm dacă nu i-a fost teamă că va fi la fel de criticat cum este Matei Dima în clipa de față pentru că ales-o pe Eva Măruță ca personaj principal în filmul ”Tati Part Time”.

”Mi se pare dureros că se întâmplă astfel de lucruri. Mie nu mi-a fost niciodată teamă. Mi-am asumat. În meseria asta, din păcate, obții și foarte mult hate, nu numai laude, dar de obicei eu fac filme doar pentru cei care vor să le aprecieze. Niciodată nu o să pot să mulțumesc pe toată lumea. Nu m-am gândit nicio secundă la asta. Dacă m-aș gândi la lucrul ăsta, probabil nu aș mai fi făcut meseria asta”, a mai spus regizorul.

Cu toate acestea, ceea ce i se întâmplă în continuarei Evei Măruță este de neconceput pentru el. Nu înțelege cum lumea continuă să scrie regenzii negative după ce au văzut filmul și au văzut că fiica Andrei și a lui Cătălin Măruță a avut o intepretare impecabilă.

”În cazul Evei Măruță, vă zic cu mâna pe inimă, mi s-a părut un pic prea mult. Adică nu am înțeles de niciun fel, de unde și mai ales după ce vezi filmul, în care tu vezi că acel copil nu că este talentat, este extraordinar. Este un film curat, cu morală și tot ce vrei, iar unii să se apuce să scrie așa…Mi se pare că suntem nostalgici după o lume de mult apusă. Adică ar trebui să fim mai deschiși din punctul ăsta de vedere”.

De aceea, în cazul lui Laurențiu Jr. Reghecampf nu are nici cea mai mică emoție. Asta pentru că pe de-o parte fiul Anamariei Prodan este la vârsta la care nu mai poate fi influențat de criticiile unor necunoscuți, iar pe de altă parte pentru că înainte să înceapă filmările i-a testat abilitățile.

”Asta a fost și condiția de la bun început. Am vrut să ne asigurăm că filmul funcționează foarte bine. Dacă este copilul talentat, cu cel mai mare drag, nu am niciun fel de problemă, mai ales că eu am avut foarte mulți copii aici, adică nu joacă doar copiii vedetelor. Adică la mine chiar sunt de la 8 la 18 ani. Gândiți-vă că personajul principal din film a avut trei căsnicii și a avut 9 copii. Și mai vine și personajul Anei cu încă trei copii. Adică sunt destul de mulți copii. Dar pentru mine, prima și prima chestie, este să fii foarte potrivit pentru rol, iar când am văzut cât de talentat este copilul am zis imediat că îl vreau, fără discuție. Nu am stat să ne facem griji că o să se supere cineva pe noi. Cine se supără n-ai ce să faci”, a mai completat Iura Luncașu pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Povestea de succes a unei ucrainence! A ajuns în fruntea unei importante companii, după mult...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
E cutremur! Despărțire șoc în showbiz. Și-au spus adio după un an de la nuntă:...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
S-a aflat! Ce au făcut Andrei și ispita Diandra la Insula Iubirii! Soacra lui tună...
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de...
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au...
Horoscop Weekend 26-28 Iulie 2024. Previziuni Astrale Luminoase pentru Fiecare Zodie
Horoscop 27 Iulie 2024. Pentru Tauri, pe planul profesional toate se așază frumos și dobândesc...
Fiecare cifră din anul tău de naștere este o cheie spre descifrarea misterelor karmei și...
Motivul pentru care fiica Oanei Roman a fost dată afară dintr-un hotel de pe litoralul...
Kira Hagi, mesaj emoționant pentru fratele ei, Ianis, și soția sa, Elena. Ce le-a transmis...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *