La ce se folosește de fapt cel de-al treilea compartiment al mașinii de spălat rufe. Puțini știu ce rol are, este foarte util

Deși utilizarea mașinilor de spălat rufe este larg răspândită, nu toată lumea știe cum să le folosească la maximum pentru a obține cele mai bune rezultate.
La ce se folosește de fapt cel de-al treilea compartiment al mașinii de spălat rufe. Puțini știu ce rol are, este foarte util

Mașina de spălat nu prezintă prea multe dificultăți în ceea ce privește utilizarea ei. Odată instalată, nu trebuie decât să urmezi instrucțiunile de folosire, care de regulă sunt simple. Dar, deși mulți cred că folosesc mașina de spălat corect, puțini sunt cei care cunosc toate opțiunile pe care le oferă. Spre exemplu, tu știi la ce folosește cel de-al treilea compartiment al mașinii de spălat rufe? Află răspunsul în rândurile de mai jos. Iată cum te va ajuta de acum încolo această informație.

La ce se folosește de fapt cel de-al treilea compartiment al mașinii de spălat rufe

Cei mai mulți dintre noi aleg un program de spălare simplu și folosesc preponderent același program, chiar dacă spală haine de texturi, culori sau greutăți diferite. Dar există mici trucuri care îmbunătățesc spălarea și au grijă de rufe. Unul dintre ele este reprezentat de compartimentele din sertarul mașinii de spălat.

Așa cum bine știm, mașina de spălat este prevăzută cu un sertar în care se pun detergentul și balsamul pentru rufe. Respectivul sertar are trei compartimente, iar pentru majoritatea celor care folosesc mașina de spălat, acesta reprezintă un mister.

La fel cum există programe de spălare pentru hainele foarte murdare, care se lasă la înmuiat mai mult timp pentru ca murdăria să se înmoaie și detergenții să-și facă treaba, cel de-al treilea compartiment adaugă și opțiunea de curățare în profunzime. Acest sertar este folosit pentru pre-spălare, unde se plasează înălbitorul sau un agent de îndepărtare a petelor, fie natural, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, fie industrial, cum ar fi săpunurile speciale.

Acest compartiment este de obicei identificat cu simbolul I (cifră romană pentru 1). Produsul plasat în acest compartiment va fi primul eliberat în interiorul mașinii. Acest lucru ajută la îndepărtarea celor mai dificile murdării de pe haine, fără a fi nevoie să folosiți apă fierbinte, care poate dăuna țesăturilor. De asemenea, acesta este folosit pentru a dezinfecta hainele, împiedicând proliferarea bacteriilor care lasă un miros neplăcut.

Citește și: Ingredientul pe care să-l adaugi în mașina de spălat. Vei avea cele mai pufoase haine, trucul e genial

Avantajul folosirii celui de-al treilea compartiment

Utilizarea corectă a tuturor compartimentelor mașinii de spălat nu numai că îmbunătățește semnificativ eficiența spălării, dar economisește timp și energie. Chiar dacă nu avem nevoie de un proces de îndepărtare a petelor, utilizarea acestui compartiment cu 20% din săpunul pe care îl folosim de obicei, iar restul de 80% în locul obișnuit, îmbunătățește, de asemenea, calitatea spălării obișnuite.

Citește și: Butonul secret de la mașina de spălat de care puțină lume știe. Are un rol foarte important, iată cum te poate ajuta

Cele trei compartimente ale mașinii de spălat

  • Compartimentul pentru spălarea principală (Main Wash) – În acest compartiment se pun detergentul pentru spălarea principală, agentul de dedurizare a apei și agentul pentru albire sau îndepărtarea petelor
  • Compartimentul pentru balsam (Sofetener) – este folosit pentru balsamul de rufe. Puteți pune balsamul de rufe până la marcajul „MAX”
  • Compartimentul pentru prespălare (Prewash) – În acest compartiment se pune detergentul pentru prespălare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *