La ce temperatură se coace negresa. Trucul ca să iasă cremoasă și să nu se crape după ce o scoți din cuptor

Trucuri pentru cea mai cremoasă negresă

Negresa sau brownie este una dintre cele mai ușoare prăjituri. Când vine vorba de această delicioasă prăjitură, după opinia unora, negresa este o prăjitură cu blat umed, lipicios și cu multă ciocolată, după opinia altora, negresa poate fi, cu blat aerat ca de tort, cu cacao. Dacă este să respectăm rețeta tradițională de brownie, atunci prăjitura negresă este o prăjitură cu multă ciocolată, unt și ouă. Aceasta trebuie să aibă o textură moale, lipicioasă și cu gust de ciocolată. Pentru a obține aceste caracteristici, pentru a prepara prăjitura, perfect,  este nevoie să ținem cont de ingrediente, temperatura și timpul de coacere.

Care sunt punctele critice în etapele de preparare a negresei ciocolătoase

După cum scrie în rândurile de mai sus, sunt trei factori importanți în procesul de preparare a negresei: ingredientele, temperatura și timpul  de coacerii.  Negresa, în final, are o crustă fragedă, lucioasă  la suprafață, cu blat cremos, ușor lipicios la interior și cu gust intens de ciocolată.  Urmărește pașii și detaliile de preparare din rețeta de mai jos, pentru a pregăti cea mai decadentă prăjitură negresă:

Ingrediente

  • 4 ouă întregi
  • 200 grame zahăr alb
  • 250 grame unt 80% grăsime
  • 200 grame ciocolată amăruie minim 50% cacao
  • 200 grame făină 000
  • un praf de sare
  • 20 mililitri cafea espresso- opțional
  • nuci, alune de pădure prăjite- opțional

Mod de preparare

  1. Se încinge cuptorul la 170 de grade.
  2. Într-un bol de inox se rupe ciocolata și se adaugă untul tăiat în cuburi. Bolul se pune peste o cratiță în care fierbe apa. Apa nu trebuie să atingă fundul bolului cu ciocolată.
  3. Ciocolata împreună cu untul se topesc pe baie de aburi. Crema se lasă la răcorit.
  4. Separat, într-un castron,  ouăle, împreună cu un praf de sare și puțin zahăr, se bat cu mixerul până se formează o spumă deschisă la culoare.
  5. Peste spuma de ouă, se toarnă crema de ciocolată în fir și se continuă mixarea până se omogenizează compoziția.
  6. La sfârșit se încorporează făina. Se amestecă ușor cu o spatulă până nu mai apar ochiuri de făină în compoziția de ciocolată.
  7. Se tapetează  tava ( 30x 20) cu hârtie de copt. Tava trebuie să aibă pereții mai înalți, pentru că prăjitura va crește la coacere.
  8. Se dă tava la cuptorul preîncins la 170 de grade, pentru 25 de minute.
  9. Negresa se poate verifica cu scobitoarea dar de data aceasta, regula este schimbată: negresa este gata atunci când scobitoarea iese umedă . Dacă iese uscată atunci negresa este prea coaptă.
  10. Negresa se lasă la răcit în tava de copt, nu se scoate din tavă pentru că este fragilă.

Vezi și Negresă cu ciocolată și cireșe. Desertul cu care îți vei încânta întreaga familie

Glazură prăjitura negresă

Sunt o multitudine de variante pentru a glazura sau orna prăjitura negresă :

  • cremă de mascarpone cu unt
  • coji confiate de portocale
  • cireșe amareno
  • jeleu de cireșe,de vișine sau de căpșuni
  • cremă de ciocolată albă
  • cremă de cocos
  • nuci tocate și prăjite
  • caramel topit cu alune

Vezi și Muffins cu ciocolată și aromă de portocale în doar 30 de minute. Fără praf de copt, fără aditivi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…