La ce temperatură se spală șosetele, de fapt. Așa vor scăpa de mirosul neplăcut și își vor arăta impecabil

Puține gospodine știau acest aspect
La ce temperatură se spală șosetele, de fapt. Așa vor scăpa de mirosul neplăcut și își vor arăta impecabil

Știm cu toții cât de dificil este să curățăm șosetele, mai ales pe cele albe. Majoritatea persoanelor folosesc mașina de spălat rufe, însă puține știu cum să curețe țesăturile delicate. Pentru ca șosetele să iasă imaculate și curate, trebuie să ținem cont și de temperatura apei atunci când le spălăm la mașină.

La ce temperatură se spală șosetele la mașina de rufe

Șosetele sunt accesorii de bază într-o ținută, așa că trebuie să le curățăm și îngrijim corespunzător, astfel încât să le păstrăm vreme îndelungată în cea mai bună stare. De aceea, astăzi vă prezentăm câteva trucuri de spălare a șosetelor. Iată care sunt acestea!

Înainte de a le băga la mașina de spălat rufe, trebuie să separați șosetele pe culori. În plus, atunci când le spălăm la mașină, trebuie să o setăm la temperaturi joase, la un program delicat pentru rufe din bumbac. Dacă folosiți temperaturi foarte ridicate, materialele se strâng, lucru care nu este tocmai ok la șosetele albe sau colorate.

Așadar, experții recomandă să spălăm șosetele la maximum 30 de grade și să folosim un detergent lichid, pentru că acesta e mai blând cu fibrele și culorile.

Citește și: Trucul care elimină mirosurile neplăcute din pantofi. Ce trebuie să pui de fapt în încălțăminte, metoda simplă și eficientă

Nu le așeza la uscat pe calorifer

De asemenea, după ce le scoateți din mașină, nu le puneți la uscat pe calorifer sau într-un loc cu temperaturi foarte mari. Riscați ca fibrele bumbacului să se lase prea rău și să nu mai puteți purta acele șosete. Mașina de spălat oricum le scoate aproape uscate, așa că nu e nevoie de metode speciale pentru a le usca. Chit că este iarnă, întindeți șosetele pe sârmă și lăsați-le să se usuce în mod natural.

Citește și: Este bine să dormi cu șosete în picioare? Ce spun de fapt specialiștii

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ameri Nasrin, despre o participare la Asia Express
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *