La cine se pun cocarde la nuntă. Tradiții și obiceiuri cunoscute din popor

Dacă mireasa și domnișoarele de onoare au de obicei buchete, altor membri ai familiei și prietenilor apropiați li se pot da cocarde de purtat.
La cine se pun cocarde la nuntă. Tradiții și obiceiuri cunoscute din popor

La cine se pun cocarde la nuntă și ce trebuie să știți despre această tradiție. Cocardele reprezintă un accesoriu nelipsit de la nuntă și asta pentru că ele trebuie purtate de invitații cei mai de seamă. Aceste aranjamente florale se pot purta în piept sau la încheietura mânii, în fucție de preferințe. Iată la cine se pun cocarde la nuntă.

La cine se pun cocarde la nuntă, aranjamentele florale atât de importante la eveniment

Dacă mireasa și domnișoarele de onoare au de obicei buchete, altor membri ai familiei și prietenilor apropiați li se pot da cocarde de purtat.

Înainte de a comanda cocardele de la florărie sau înainte de a începe să le creezi chiar tu, este important să întrebi persoanele care le vor purta dacă preferă o cocardă fixată pe haine sau una purtată la încheietura mâinii.

Este posibil ca pentru unii, cocardele purtate la încheietura mâinii, să fie incomode, astfel că ele se prind în piept. Pe de altă parte, este important ca acul care prinde aranjamentul floral în piept să nu vă strice ținuta.

Iată mai jos o listă cu cine ar trebui să primească aranjamentele florare denumite și cocarde

Mamele mirilor

Mamele mirilor, precum și mame vitrege, ar trebui să primească cocarde de purtat. Dacă este posibil, mămicile ar trebui să ofere florarului sau persoanei care va confecționa cocardele, culoarea și țesătura îmbrăcămintei lor (chiar mai bine: mostre de țesătură!).

Acest acest lucru ar trebui să se întâmple cu mult înainte de nuntă, astfel încât cocardele să poată fi potrivite și să completeze ținutele perfect în ziua nunții.

Tații mirilor

Tații mirilor trebuie să poarte covarde speciale în piept. Este unul dintre cele mai importante momente din ziua nunții și cu siguranță tații mirilor vor fi foarte emoționați.

Bunicii mirilor

Cei care sunt norocoși să aibă un bunic sau bunicii care participă la nunta lor, cu siguranță, trebuie să țină cont să le ofere și lor cocarde speciale prin care să le arate recunoștința.

Domnișoarele de onoare și cavalerii

Domnișoarele de onoare, dar și cavalerii pot purta cocarde. Pentru fete poți alege să le prinzi la mână, iar pentru băieți la sacou sau cămașă.

„Asigurați-vă că le oferiț cocarde tuturor persoanelor importante cocarde la nuntă și mai ales că veți imortaliza fiecare moment! luați în considerare încă de la început unde veți prinde cocardele și mai ales de câte veți avea nevoie. Indiferent dacă le veți achiziționa sau dacă veți alege să le creați singuri, alegeți culori interesante care să se potrivească perfect cu decorul și cu tema nunții”, explică un organizator de nunți.

Cocardele se împart în trei categorii

  • cocardele invitaților, care se cumpără separat, fiind mai modeste ca dimensiuni, dar cu un farmec aparte.
  • cocarda mirelui, care este, de obicei, o floare din buchetul miresei;
  • cocarda nașului, reprezentând o floare din buchetul nașei;

De regulă, acestea sunt alese în ton cu restul aranjamentelor florale de la nuntă”, explică specialistul în domeniu.

Ce spune specialistul

„Pentru prima dată, cocardele au fost purtate de domni în perioada medievală, pentru a le arăta domnișoarelor că s-au îndrăgostit și le poartă sentimente adânci. La origini, cocardele reprezentau o declarație de dragoste. Însă în zilele noastre acestea se poartă pentru a le aduce mirilor noroc în căsnicie.

În țara noastră, cele mai populare cocarde sunt florile, iar unii miri obișnuiesc să le asorteze cu ținutele. Ele se prind în piept cu ajutorul unui bolt, cu mare grijă, pentru ca țesătura hainei să nu aibă de suferit.

Cele mai comune flori care se folosesc pentru un astfel de accesoriu sunt: trandafirii, freziile, orhideele, limoniumul sau mici flori de câmp”, precizează specialistul.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.