Ce este bine să mănânci în prima zi de Paște. Alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masă
Ziua de Paște este una încărcată de tradiții și obiceiuri pe care oamenii le respectă pentru a le merge bine.
Utile – Informații practice pentru viața de zi cu zi.
În această categorie găsești sfaturi, ghiduri și soluții pentru diverse situații cotidiene. Fie că este vorba despre sănătate, educație, locuință, finanțe personale sau tehnologie, aici vei descoperi articole bine documentate care îți simplifică deciziile și îți fac viața mai ușoară.
Rămâi informat și pregătit pentru orice provocare cu cele mai relevante și actuale informații din domenii esențiale!
Ziua de Paște este una încărcată de tradiții și obiceiuri pe care oamenii le respectă pentru a le merge bine.
Paștele este cea de-a doua sărbătoare importantă din an, după Crăciun, și este ziua în care sărbătorim Învierea Domnului Isus Hristos
În sâmbăta de dinaintea Paștelui, la prânz, patriarhul grec împreună cu clerul, urmat de patriarhul armean și episcopul copților, înconjoară de trei ori în Sfântul Mormânt de la Ierusalim
Începând cu Duminica Floriilor și până în sâmbăta dinainte de Paște, creștinii marchează Săptămâna Patimilor.
Preotul este cel care împarte lumina la toți cei prezenți în lăcașul sfânt. Iată ce se face în Noaptea de Înviere.
În Noaptea de Înviere, sâmbătă spre duminică, există mai multe tradiții și obiceiuri pe care credincioșii le respectă
Postul Paștelui este inspirat de postul pe care Iisus Hristos l-a ținut înainte de a-și începe activitatea.
Anul acesta, Paștele este sărbătorit pe 16 aprilie, ziua Învierii Domnului Isus Hristos.
Pe lângă cozonaci, pască, și delicioasele preparate din miel, de pe masa românilor nu lipsesc ouâle roșii, pentru care gospodinele depun efort.
Metoda de vopsire a ouălor este un simplă, însă, este important să știi cât rezistă acestea