Mesajul trist transmis de Elena Udrea din închisoarea de ziua fiicei sale: “Mi se refuză acest drept”

Scris de: Stan Filon

03 Sep. 2023

Mesajul trist transmis de Elena Udrea din închisoarea de ziua fiicei sale: “Mi se refuză acest drept”

Elena Udrea tună și fulgeră în penitenciarul de la Târgșor, acolo unde este închisă pentru a-și ispăși pedeapsa de 6 ani primită în dosarul ”gala Bute”. Fostul ministru al Turismului nu va ajunge acasă nici anul acesta, la ziua fiicei sale.

Mesajul trist transmis de Elena Udrea din închisoarea de ziua fiicei sale

Așadar, se pare că Elena Udrea mai ratează o aniversare a fiicei sale, Eva Maria, care în curând va împlini vârsta de 5 ani. Fostul ministru al Turismului , care a fugit din țară înainte de aflarea sentinței și care a fost prinsă și adusă de autorități în țară pentru a-și ispăși pedeapsa, vrea să fie eliberată pentru a merge la ziua fiicei sale.

Elena Udrea cunoaște bine legile și știe că deținuții au voie la câteva zile de ”permisie”, însă odată ajunsă după gratii a constatat că legea nu prea este pusă în aplicare. Fostul ministru trage un semnal de alarmă și spune ce pățește un copil care nu își are mama alături.

Mesajul trist transmis de Elena Udrea din inchisoarea de ziua fiicei sale 
Mesajul trist transmis de Elena Udrea din inchisoarea de ziua fiicei sale

”Luna aceasta împlinește 5 anisori”

”Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anisori, dar mi se refuză acest drept.​ ​Deși legea prevede posibilitatea ca deținuții sa meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru ca menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care execută o pedeapsă cu închisoarea, în practică, această posibilitatea este aproape inexistentă. Citește și Durere imensă pentru Elena Udrea în închisoare. Anunțul trist făcut de Adrian Alexandrov

​Conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetență sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii, iar avocatul poporului Renate Weber se face că nu vede cum legea este încălcată și nu se respectă dreptul legal la permisii! Situația este cu atât mai gravă la Târgșor, singurul penitenciar de femei, unde deținutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezența mamei acasă, chiar și doar pentru câteva zile.

​Asa cum au demonstrat nenumărate studii internaționale, acești copii sunt traumatizați pentru tot restul vieții și extrem de vulnerabili la riscurile societății de azi, devenind mult mai ușor și într-un procent mult mai mare decât ceilalți copii victime ale abandonului școlar, ale traficului de minori, ale traficului de droguri și sunt mult mai predispuși la a săvârși ei înșiși infractiuni (..)”, îşi plânge amarul Elena Udrea, din spatele gratiilor.

”Nimănui nu-i pasă de copiii României”

Elena Udrea citează studii din care reiese faptul că micuții care cresc fără mama lor alături nu vor fi adulți responsabili. Acum, din închisoare, și-a dat seama chiar că ”nimănui nu-i pasă de copiii României”!

”La noi, nu doar că nu îi pasă nimănui de aceste recomandări, nu doar ca mamele ajung în pușcărie pentru orice faptă, oricât de putin gravă, dar primesc și pedepse foarte mari, iar la eliberarea condiționată faptul ca aceste femei au acasă 1, 3, 7, 10 copii nu interesează pe nimeni, judecătorii nefăcând nicio diferența între un criminal și o mamă cu 7 copii, condamnată pentru furturi din magazine sau falsuri.

​Mai mult, nici măcar aceasta amărâtă de posibilitate de a merge acasă la copii și familie pentru câteva zile, care există deja în lege, nu este aplicată. Suntem în luna septembrie, luna în care copiii încep școală. Multi dintre cei cu mamele în pușcării merg pentru prima data la grădiniță, la școală sau în prima zi de liceu. Citește și Mesajul transmis de Elena Udrea și iubitul ei, după moartea lui Rudel Obreja. Trebuie să îl aibă pe conștiință. Acuzații grave

Deși ar putea sa aibă mamele alături, ei sunt obligați sa fie singuri într-un moment atât de important în viața lor pentru că nimănui nu-i pasă de ceea ce se întâmplă cu acești copii, așa cum nimănui nu-i pasă de copiii României în general! Si atunci de ce să ne mirăm ca se droghează și se prostituează de la 14 ani?

​P.S. Știu că până nu ajungi să te confrunți personal cu o problemă este mai greu să o înțelegi, așa că fac următoarea precizare:
– de multe ori, mamele care au încălcat legea au făcut-o tocmai pentru copiii lor. La Târgșor sunt mame condamnate pentru că au furat scutece și lapte praf din supermarket, spre exemplu.”, a conchis partenera de viață a lui Adrian Alexandrov.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
1 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *