Moștenirea Tinei Turner. Ce avere impresionantă a lăsat artista în urma ei. La cine va ajunge de fapt

Câți bani a adunat artista, în 50 de ani de carieră

Scris de: Daoud Andra

27 May. 2023

Moștenirea Tinei Turner. Ce avere impresionantă a lăsat artista în urma ei. La cine va ajunge de fapt

Tina Turner a lăsat în urmă o mulțime de hituri, dar și o moștenire impresionantă. După o carieră de jumătate de secol, legendara artistă americană avea în conturi sume foarte mari, adunate din muzică, dar și din cinematografie. În ce constă moștenirea Tinei Turner și la cine va ajunge averea, după moartea artistei.

La ce valoare ajunge moștenirea Tinei Turner

Tina Turner a murit pe 24 mai, la vârsta de 83 de ani, după o suferință îndelungată. Artista supranumită „regina rock’n’roll” a lăsat în urmă o mulțime de cântece, dar și o avere impresionantă. Și-a început cariera în anul 1960 și a cântat până în 2009, când și-a anunțat retragerea din muzică. De-a lungul celor aproape cinci decenii de carieră, artista americană a vândut peste 100 de milioane de discuri, a câștigat 8 premii Grammy și a umplut stadioane întregi la concerte.

Citește și: Care era numele real al Tinei Turner, de fapt. A devenit cunoscută în întreaga lume, dar puțini știu acest detaliu despre ea

Regretata cântăreață a cochetat și cu cinematografia și a jucat în filmele Tommy (1975), Mad Max Beyound Thunderdome (1985) și Last Action Hero (1993). În 2021, a lansat un documentar despre viața ei, în colaborare cu HBO. În același an a vândut o parte dintre drepturile asupra muzicii și imaginii sale, potrivit presei internaționale.

Tina Turner a adunat o avere netă de 250 de milioane de dolari, potrivit informațiilor din presă. La moștenirea artistei se adaugă și casa impresionantă în care locuia în Elveția, alături de soțul ei. Tina Turner și Erwin Bach s-au stabilit lângă Zurich în urmă cu 10 ani, după ce s-au căsătorit. Locuiau într-o casă estimată la peste 70 de milioane de dolari, pe malul unui lac.

Citește și: Bărbatul care i-a fost alături necondiționat Tinei Turner. Au trăit împreună o poveste impresionantă

Bărbatul care i-a fost alături necondiționat Tinei Turner. I-a donat propriul rinichi
Tina Turner și soțul ei, Erwin Bach

La cine va rămâne averea adunată de artistă

Deocamdată nu se știe dacă Tina Turner a făcut un testament în care să stabilească împărțirea averii. Artista a avut patru copii, dintre care doar doi mai sunt în viață. Doi dintre fiii săi au murit în ultimii ani. Presa internațională scrie că, cel mai probabil, moștenitorul averii Tinei Turner este văduvul ei, Erwin Bach. Nu se știe dacă o parte din bani vor ajunge și la copiii artistei care mai sunt în viață.

Citește și: Tina Turner, o viață marcată de drame. Moartea băieților săi a devastat-o. Cu ce boală grea se confrunta

Bach era cu 16 ani mai tânăr decât regretata artistă și i-a fost alături acesteia până în ultima zi de viață. S-au cunoscut în anii ’70, în aeroport, și a fost dragoste la prima vedere. Erwin Bach a făcut-o fericită după mariajul abuziv pe care l-a avut cu Ike Turner și a susținut-o necondiționat.

În 2016, artista a aflat că suferea de cancer intestinal, iar un an mai târziu a făcut insuficiență renală, din cauza tratamentelor. Soțul ei i-a donat atunci un rinichi și a ajutat-o să se pună pe picioare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *