Motivul pentru care Adriana Iliescu este în proces cu rudele. Cea mai bătrână mamă din România nu se lasă

Fosta profesoară vrea cu orice preț să câștige

Scris de: Daoud Andra

07 Jan. 2024

Motivul pentru care Adriana Iliescu este în proces cu rudele. Cea mai bătrână mamă din România nu se lasă

Adriana Iliescu nu are liniște nici la 85 de ani. Cea mai bătrână mamă din România se judecă de ani buni cu rudele sale pentru o moștenire și nu are de gând să renunțe. Fosta profesoară și-a acționat rudele în instanță și se judecă de ani de zile pentru o moștenire pe care vrea să i-o lase fiicei ei.

Adriana Iliescu este în proces cu rudele sale

La 85 de ani, Adriana Iliescu se luptă să câștige în instanță un teren pe care l-a moștenit de la părinții săi. Sunt mai bine de 10 ani de când fosta profesoară umblă prin sălile de judecată, pentru a recupera o bucată de pământ care ar fi fost vândută fără drept.

Totul a început în anul 2004, când părinții fostei profesoare universitare au lăsat moștenire un teren. Acesta a fost vândut de rudele Adrianei Iliescu, iar profesoara a decis să le dea în judecată. Pe lângă teren, aceasta moștenise și o casă de 320 de metri pătrați. Cea mai bătrână mamă din România a cerut în instanță anularea actului de vânzare-cumpărare.

Citește și: Ce i-a răspuns Adriana Iliescu fiicei sale, când a întrebat-o cine e tatăl ei: “Avea lacrimi în ochi”

În 2015, a pierdut un proces, însă nu s-a dat bătută. A continuat să facă demersuri pentru a obține dreptul la moștenirea care i se cuvine și pe care își dorește să i-o lase fiicei sale. Terenul se află în județul Vâlcea, iar în dosar sunt 4 pârâți.

”Eu sper că se vor termina şi că voi câştiga, problema este să se termine în favoarea mea, judecătorii să fie obiectivi şi eu să nu mai fac alte demersuri”, declara Adriana Iliescu, în urmă cu ceva timp.

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România
Adriana Iliescu vrea să îi lase terenul moștenire fiicei sale

Fiica sa este studentă la două facultăți

Eliza Iliescu urmează să împlinească luna aceasta 19 ani. Fiica Adrianei Iliescu se descurcă excelent la învățătură, iar mama sa este foarte mândră de ea și o susține în tot ce face. Eliza este sudentă la două facultăți, pe care le face în paralel. La una dintre ele plătește taxă și, chiar dacă nu este ușor, mama ei spune că se descurcă bine cu cheltuielile. Fosta profesoară universitară știe cât de importante sunt studiile, astfel că școlarizarea fiicei ei este prioritară.

Citește și: Ce pensie are Adriana Iliescu, de fapt: „Am fost profesor universitar”. Adevărul nebănuit, nu e așa cum se credea

”E la două facultăți, se descurcă foarte bine, și-a mai mutat niște ore de la o grupă la alta, pentru că s-a putut, le-a cerut voie profesorilor. Mai ia taxiul de la o facultate la alta, pentru că nu sunt scumpe, cam 12 lei. Am făcut un calcul și putem face asta.

Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față.”, declara Adriana Iliescu, în urmă cu ceva timp.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.7 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *