Motivul pentru care găsim rafturile cu legume și fructe la intrarea în supermarketuri din România. Puțină lume știe asta

Motivul pentru care găsim rafturile cu legume și fructe la intrarea în supermarketuri din România. Puțină lume știe asta

Cu siguranță și ție ți s-a întâmplat să intri într-un supermarket pentru un singur produs și să pleci ulterior cu coșul plin. Ei bine, nu ești singurul și nu este neapărat „vina” ta. În zilele noastre, marile lanțuri de magazine folosesc o multitudine de metode de marketing astfel încât să atragă clienții să cumpere cât mai multe produse. Dar tu știi care este, de fapt, motivul pentru care găsim rafturile cu legume și fructe la intrarea în magazine? Iată răspunsul.

Motivul pentru care găsim rafturile cu legume și fructe la intrarea în supermarketuri din România

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării în supermarketuri. De la aranjarea rafturilor și până la muzica pe care o asculți în timp ce te afli la cumpărături, toate sunt strategii foarte bine gândite, astfel încât oricât te-ai strădui tu să cheltui mai puțini bani, la final să pleci acasă cu cât mai multe produse.

Este clar că retailerii își doresc de la fiecare client să scoată cât mai mulți bani din buzunar într-o sesiune de shopping.

Strategiile de marketing sunt implementate în urma unor riguroase studii în domeniu. Pe măsură ce intri în magazin, simțurile îți sunt luate cu asalt. De regulă, primele lucruri pe care le vezi sunt produsele proasepete precum fructe, legume și flori, ce au culori vibrante care îți îmbunătățesc starea de spirit. Cu cât ești mai fericit, cu atât ești dispus să cheltui mai mult.

De asemenea, simțul olfactiv este și el țintit. Aromele de pâine proaspătă, puiul prăjit, fructele și legumele proaspete îți deschid apetitul și te fac să te simți puțin înfumetat. Mai mult, oamenii au tendința să credă că primele produse expuse în magazin sunt și cele mai proaspete.

Citește și: Pericolul ascuns din carnea vândută în supermarketuri. Ce cumpără mulți români fără să își dea seama

Strategia prețurilor

O altă strategie eficientă de marketing este aceea ca articolele mai scumpe să fie așezate la nivelul ochilor. În plus, nici faptul că multe dintre prețuri se termină cu 99 nu este deloc întâmplător. Potrivit studiilor, se pare că oamenii au tendința să ignore cifrele din dreapta și să rețină mai degrabă prima sau primele cifre din stânga, rotunjind astfel prețul în minus. Sper exemplu, în loc să percepem o pungă de chipsuri care are prețul de 3,99 de lei ca și cum ar costa 4 lei, avem tendința să credem că ea costă 3 lei, de fapt.

Nici simțul auditiv nu este ignorat. Muzica lentă poate încetini ritmul nostru și să ne facă să petrecem mai mult timp în magazin.

Așadar, aceste strategii s-au dovedit de succes de-a lungul timpului, iar marile lanțuri de magaizne continuă să le folosească.

Citește și: Ce conține carnea tocată vrac din supermarketuri, de fapt. Cu siguranță nu vei mai cumpăra

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *