Motivul pentru care Mioara Roman are poprire pe pensie, la 83 de ani. Ce sumă uriașă are de achita

Oana Roman, dezvăluiri incredibile despre mama sa. De ce i s-a pus poprire pe pensie fostei soții a lui Petre Roman?
Motivul pentru care Mioara Roman are poprire pe pensie, la 83 de ani. Ce sumă uriașă are de achita

Noi detalii incredibile despre Mioara Roman! Fosta soție a lui Petre Roman, în vârstă de 83 de ani, are poprire pe pesie. Femeia suferă de ani buni de o boală incurabilă, Parkinson, motiv pentru care a fost internată într-un azil de către fiica sa, Oana. Iată care este motivul pentru care Mioarei Roman i-a fost pusă poprire pe pesie și ce sumă uriașă are de achitat.

Motivul pentru care Mioara Roman are poprire pe pensie, la 83 de ani

Mioara Roman nu are deloc o bătrânețe liniștită. Mama Oanei și a Catincăi Roman suferă de ani buni de o afecțiune necruțătoare – Parkinson – o boală neurodegenerativă al cărei leac nu a fost descoperit încă.

Dar pe lângă probelemele de săntate, Mioara Roman se află și într-o situație financiară deloc fericită. Fostei soții a lui Petre Roman i s-a pus poprire pe pensie de mai multă vreme și în fiecare lună i se ia jumătate din sumă. Totul din cauza unei restanțe uriașe, de 300.000 de euro, înregistrate la RA-APPS, din perioada în care a locuit într-o vilă de protocol, pe când fostul ei soț era premier.

”Mama are și acum poprire ½ din pensie, restanța totală fiind de 300.000 de euro”, a declarat pentru Playtech.ro Oană Roman.

Oana Roman și sora ei, Catinca, se află în pericolul de a pierde și moștenirea lăsată de mătușa lor. RA-APPS a acționat-o în judecată pe Mioara Roman și pe fiicele sale pentru a-și recupera datoria.

”Cu privire la moștenirea primită de la mătușa mea, momentan sunt înregistrate pe rolul instanțelor de judecată mai multe dosare, unele nesoluționate definitiv, încă, dar am speranța la o soluționare favorabilă”, a mai declarat Oana Roman.

Ce a decis instanța în primul dosar al familiei Roman vs RA-APPS

Vedeta a pus la dispoziție soluțiile dosarelor în care RA-APPS le-a acționat în judecată.

”Dosar nr. 27366/300/2017, soluționat definitiv la Tribunalul București, prin respingerea apelului formulat de către RA-APPS. Obiect: succesiune partaj succesoral. Inițial, dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sector 2, iar în urma judecării cauzei, instanța a pronunțat următoarea soluție, pe scurt: Admite, în parte, acțiunea formulată de reclamanta Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, în contradictoriu cu pârâții Roman Mioara Iulia, Roman Elisei Ioana Sabina, Zilahy Catinca Maria și Georgescu Ion Vladimir. Constată deschisă succesiunea defunctei Georgescu Rodica Lenuța.

Constată că masa succesorală rămasă de pe urma defunctei Georgescu Rodica Lenuța se compune din: imobil teren situat în orașul…, str…., nr…jud….,…cu 1350 mp și construcție Cl edificată pe acesta, în suprafață de 173 mp și sumele de bani, deținute de către defunctă, la data decesului, în contul deschis de către aceasta la….Constată calitatea de legatari universali a pârâtelor Roman Elisei Ioana Sabina și Zilahy Catinca Maria, în baza testamentului autentificat sub nr. 1814, din data de 30.06.2016, de către Societatea Profesională Notarială Mone Gabriela Olga, Andrei Aurel Jean și Asociații, cu o cotă de I, fiecare din masa succesorală. Respinge, în rest, cererea ca neîntemeiată. Cu drept de a formula cerere de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 2 București. Apelul a fost soluționat la data de 27.11.2020 de către Tribunalul București, fiind dată următoarea soluție, pe scurt: respinge apelul, ca nefondat. Obligă apelanta-reclamantă să plătească intimatei Roman Elisei Ioana Sabina suma de 1000 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând onorariul avocațial stabilit cu aplicarea art. 451, alin. 2C. proc. civ. Obligă apelanta-reclamantă să plătească intimatei Zilahy Catinca Maria suma de 1000 lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul avocațial stabilit cu aplicarea art. 451 alin.2 C.proc.civ. Definitivă”.

Procesele familiei Roman cu RA-APPS continuă. Când este stabilit următorul termen

În cel de-al doilea dosar, familia Roman a făcut apel la decizia instanței de a anula parțial testamentul prin care mătușa Oanei Roman le-a lăsat celor două surori moșternire casa de la Sinaia. Apelul se va judeca pe 12 septembrie, la Tribunalul București.

”În ceea ce privește Dosarul nr. 26767/300/2019, acesta este nesoluționat definitiv, fiind în stadiul de judecare a apelului la Tribunalul București. Obiect: anularea unui act notarial. La data de 14.07.2022, la Judecătoria Sector 2 instanța a pronunțat următoarea soluție pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.A.P.P.S.), în contradictoriu cu pârâtele Zilahy Catinca Maria și Roman Elisei Ioana Sabina.

Constată nulitatea absolută parțială a testamentului autentificat sub nr.1814/30.06.2016, de către SPN Mone Gabriela Olga, Andrei Aurel Jean și Asociații, în ceea ce privește imobilul situat în orașul.. str…, nr…jud. …, înscris în…, în suprafață de 1350 mp și construcție Cl, edificată pe acesta, în suprafață de 173 mp. Respinge cererea reclamantei de acordare a cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare; cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Judecătoria Sectorului 2, București, sub sancțiunea nulității.

Pronunțată astăzi, 14.07.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței. Document: Hotărâre 9342/2022 14.07.2022. A fost formulat apel, dosarul fiind pe rolul Tribunalului București. Este stabilit termen de judecată la data de 12.09.2023”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
5 zodii primesc o energie astrală demnă de a lumina un oraș întreg. Fiți pregătiți...
Este timpul ca toate zodiile să-și reevalueze viața: Predicții fără precedent pentru toate cele 12...
Pentru 5 zodii, visele de bogăție devin realitate
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *