Nu mai arunca zațul de cafea la gunoi. Este o comoară pentru orice gospodină, sigur ți-ai fi dorit să știi asta

Nu mai arunca zațul de cafea la gunoi. Este o comoară pentru orice gospodină, sigur ți-ai fi dorit să știi asta

Cafeaua se numără printre cele mai populare băuturi consumate la nivel global. Cu toate acestea, multe persoane tind să arunce zațul de cafea fără să conștientizeze beneficiile pe care acesta le poate aduce. Ei bine, zațul de cafea poate fi un aliat de încredere, atât în curățenia casei, cât și în grădină, așa că vă sugerăm să vă gândiți de două ori înainte de a-l arunca la gunoi.

Zațul de cafea îți face munca mai ușoară

Zațul de cafea reprezintă o adevărată comoară de antioxidanți și poate fi reutilizat într-un mod foarte ingenios într-o varietate de scopuri. Astfel, există numeroase moduri utile în care poate fi folosit în îngrijirea frumuseții, a casei, a grădinii și a plantelor. Află și tu în ce scopuri mai poți să utilizezi zațul de cafea după ce ai savurat o ceașcă din băutură care îți redă energia pentru întreaga zi.

Citește și: Amestecă bicarbonat cu două linguri de zaț de cafea și rezolvi o mare problemă. Trucul de aur pe care trebuie să-l știi

Ce poți face cu zațul de cafea

Neutralizează mirosul

Pentru a elimina mirosurile neplăcute, puteți utiliza zațul de cafea în diverse locuri. De exemplu, plasați-l într-un recipient deschis în spatele frigiderului pentru a anihila mirosurile provenite de la alimente.

Curață vasele

Zațul de cafea are proprietăți abrazive naturale, ceea ce îl face ideal pentru a îndepărta grăsimea și murdăria de pe vase. Turnați zațul pe o perie și folosiți-l pentru a curăța reziduurile alimentare de pe oale, tigăi sau alte suprafețe.

Cu toate acestea, evitați să îl utilizați pe blaturi de marmură sau granit mai puțin rezistente, deoarece pigmenții din cafea pot pătrunde în aceste suprafețe poroase.

Vezi și: Și-a făcut o mască de față cu zaț de cafea și ulei de măsline. Ce a observat peste 5 minute, a scăpat de un mare chin

Îmbunătățește solul

Zațul de cafea furnizează un aport valoros de azot și alți nutrienți esențiali, inclusiv potasiu, fier, calciu și magneziu. Acesta poate fi folosit cu succes ca îngrășământ pentru solurile sărace. De asemenea, puteți crea propriul îngrășământ amestecând zațul de cafea cu alte materiale organice, cum ar fi frunze uscate, paie sau resturi de iarbă uscată.

Ține melcii departe

Pudra de cafea obținută prin uscarea la aer rece a zațului de cafea poate fi presărată de-a lungul marginilor grădinii de legume pentru a îndepărta melcii. Este o soluție ecologică, naturală și gratuită pentru a ține melcii la distanță, fără a apela la substanțe chimice nocive.

Alte metode în care îl poți reutiliza

Atrage râmele

Acestea se simt atrase de cafea, iar prezența lor în sol are un impact pozitiv asupra calității acestuia, deoarece îl aerisesc, ajută la filtrarea apei și secrețiile lor sunt bogate în nutrienți.

Ajută la semănarea morcovilor

Pentru a ușura distribuția semințelor de morcov pe sol în timpul semănării, amestecarea acestora cu o mică cantitate de pudră de cafea reciclată este o idee bună. Cafeaua nu doar facilitează distribuirea semințelor, ci și oferă morcovilor mai mulți nutrienți, contribuind astfel la dezvoltarea lor.

Te poate interesa și: De ce să pui zaț de cafea în șampon. Trucul uimitor pentru podoaba capilară

Curăță șemineul

Aplicarea zațului de cafea încă umed peste cenușă poate ajuta la compactarea acesteia, facilitând astfel curățarea. Această metodă previne și dispersarea norilor de praf, reducând astfel riscul ca cenușă să se răspândească în alte zone ale casei.

Ajută la fertilizarea florilor

Zațul de cafea este deosebit de util pentru fertilizarea plantelor, în special a celor care preferă un sol mai acid, precum trandafirii, azaleele, rododendronii și cameliile. Prin adăugarea zațului de cafea pe sol, acesta va ajunge la nivelul optim de aciditate pentru a hrăni corespunzător plantele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *