Nu mai pune zahăr și oțet în murături. Faci cea mai mare greșeală, puține gospodine știu

Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine
Nu mai pune zahăr și oțet în murături. Faci cea mai mare greșeală, puține gospodine știu

Murăturile sunt, fără îndoială, vedetele sezonului rece. Ele sunt extrem de gustoase și merg de minune alături de o friptură sau de alte preparate. Fiecare gospodină are modul ei propriu de a le pregăti, însă aproape toate fac această greșeală. Iată de ce nu este bine să pui zahăr și oțet în murături. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta!

Motivul pentru care nu este bine să pui zahăr și oțet în murături

Murăturile sunt consumate de aproape toți românii în timpul sezonului rece și nu numai. Cu toate acestea, puține gospodine știu să le pregătească corect.

Multe dintre ele obișnuiesc să facă o greșeală banală, care distruge gustul delicios al acestora. Mai exact, adaugă zahăr și oțet în legume. De ce nu ar trebui să pui niciodată aceste două ingrediente în murături?

Ei bine, murăturile conțin o serie de bacterii benefice şi numeroase vitamine care fac bine organismului nostru. Fermenții care preschimbă materia primă în murături acționează în condiții de peste 10 grade Celsius.

Dacă în recipientele cu murături nu se pune oțet și zahăr, legumele reprezintă o sursă importantă de probiotice naturale. Probioticele sunt microorganisme vii care pot avea un efect benefic pentru sănătatea noastră. Pe lângă altele, ele susțin imunitatea și asigură o digestie bună.

Citește și De ce borcanele cu murături și dulceață trebuie să stea cu gura în jos în cămară. Ai procedat greșit până acum!

De ce nu este bine sa pui zahar si otet in muraturi
De ce nu este bine sa pui zahar si otet in muraturi

Cum să pregătești cele mai bune murături

De curând, bucătarii iscusiți au dezvăluit secretul murăturilor perfecte. Potrivit acestora, toate ingredintele trebuie spălate bine înainte și curățate. Însă, unele legume, precum gogonelele, trebuie lăsate întregi.

În schimb, morcovii, rădăcina de ţelină și sfecla roşie trebuie tăiate. Conopida se desface în bucheţele, merele se taie în sferturi, iar usturoiul se lasă întreg.

”După ce se aşează alternând după poftă şi plac tot ce dorim să murăm în recipient, se pregăteşte o saramură astfel: la un litru de lichid se va dizolva o lingură cu vârf de sare grunjoasă, atenţie, nu folosiţi la murături sare iodată! Eu fierb apa, o iau de pe foc, pun sarea la dizolvat şi bucheţelul de cimbru, las 10 minute şi apoi torn în recipientul în care am aşezat legumele pentru murare până când zeama le acoperă.

Leg sau pun capacul provizoriu şi abia dupa 24 de ore, după ce s-au înmuiat puţin şi s-au aşezat în borcan, mai completez, dacă e cazul, şi sigilez. Eu nu vântur niciodată murăturile, dar nu fac floare datorită fierberii apei. Aşa am moştenit din familie şi nu e o mostenire căreia să-i dau cu piciorul, ba e una din valorile culinare preţioase de familie la care ţin şi pe care o împărtăşesc cu drag tuturor celor care întreabă…

După ce astea toate au fost terminate, se pune recipientul la păstrare( noi în pivniţă) şi se desface după cel puţin o lună. Le şade bine lângă multe mâncăruri de post sau pe bază de carne, dar merg de minune şi la diverse salate”, a transmis Gela Dumitrache, conform blogului Cufărul cu bucurii.

Citește și Ce să pui la murături ca să nu facă floare. Ingredientul banal de adăugat pentru murături perfecte!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
8.9 21 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *