Obiective turistice în Sibiu. Ce trebuie neapărat să vezi, dacă ajungi aici. Locuri superbe care te vor fascina

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, unde ajung annual mii de turiști străini, dar și mulți români.

Sibiul este un important centru cultural și economic din sudul Transilvaniei, cu o populație de peste 147.245 locuitori. Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, unde ajung annual mii de turiști străini, dar și mulți români. Pentru cei care nu au ajuns însă, vă prezentăm mai jos câteva obiective turistice în Sibiu, pe care trebuie neapărat să le vedeți.

Obiective turistice în Sibiu. Orașul de Jos

Deși are puține monumente recunoscute și este în mare parte residential, aici se găsesc unele dintre cele mai vechi case. Reprezintă o recompensă generoasă o plimbare în zona. Cele mai vechi străzi ale sale, Stradă 9 Mai, Stradă Faurului și Stradă Turnului, datează de la sfârșitul secolului al XII-lea și încă păstrează urmele primelor zile ale Sibiului.

Citește și: Locul din România unde se află o bucată din crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Puțină lume știe asta

Muzeul Astra

Muzeul Astra este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa și printre cele mai frumoase din România. Având înfățișarea unui sat, cu un décor rural, deși are elemente din diferite regiuni ale României, muzeul este mare și suficient de interesant pentru a i se acordă o zi din vizită.

Piața Mare

Este centrul istoric al Sibiului. De-alungul pieței veți descoperi un amestec de case renovate, din secolele XV-XVII. Multe au acoperișuri în forme curioase, prevăzute cu gemuri de diverse forme, cunoscute sub numele de ochi ai orașului.

Citește și:Secretul caselor care nu se prăbușesc la cutremure. Din ce sunt făcute de fapt. Rezistă fără probleme de 200 de ani

Biserica româno- catolică

Una dintre principalele clădiri ale pieței, Biserica Româ  construită în stil baroc și datează din perioada 1726-1733. Aceasta este prima biserica româno-catolică ce a primit permisiunea să funcționeze în Sibiu după Reforma.

Obiective turistice în Sibiu pe care să nu le ratezi

Muzeul Brukenthal

Muzeul Brukenthal este cel mai vechi muzeu al României și se află situat la numerele 4-5. Construit în stil baroc, a fost inițial un imobil aparțînând baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul austriac al Transilvaniei în perioada 177-1787.

Obiective turistice în Sibiu
Obiective turistice în Sibiu

În prezent, aici se află cea mai bogată colecție de artă a Transilvaniei. Alături de picturi din secolele XV-XVIII, realizat de maeștri din Europa de Vest și de unele creații românești ale secolelor XIX-XX, se găsește o valoroasă colecție de mobilă și covoare orientale.

Muzeul de istorie

A fost primăria orașului în perioada 1549-1923 și este un amestec impresionant a două stiluri gotic și renascentist. O placă în limba Latină comemorează vizită Împăratului Iosif al ÎI-lea în anul 1773.

Turnul Sfatului

Turnul Sfatului de la numărul 1 leagă Piață Mică de Piață Mare. Inițial servea că poartă de intrare spre a două centură de fortificații. A primit aceste nume deorece clădirea de alături era primăria Sibiului. Turnul s-a prăbușit parțial de la cutremurul din 1586, dar a fost reconstruit doi ani mai târziu; acoperișul și etajul superior datează din 1829.

De-a lungul timpului a servit că închisoare, magazine, foișor de foc și muzeu. Nu există prea multe de văzut în interior, cu excepția mecanismului ceasului, de la al șaselea nivel. Al șaptelea nivel, la care se ajunge urcând 141 de trepte, are o platforma de observație.

Podul Minciunilor

La Podul Minciunilor ajungeți mergând din Piața Mică spre Piața Huet, printr-un pasaj care leagă Orașul de sus cu cel de Jos. Podul Minciunilor a fost construit în anul 1859. Se spune că podul se prăbușește sub cel care spune o minciună când se află sub pod.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *