Primul lucru pe care îl uită persoanele cu Alzheimer. Descoperirea făcută de oamenii de știință

Alzheimer, o boaltă tot mai des întâlnită în zilele noastre.
Primul lucru pe care îl uită persoanele cu Alzheimer. Descoperirea făcută de oamenii de știință

Alzheimer este cel mai întâlnit tip de demență (între 60% și 70% dintre cazuri) și poate afecta pe oricine. Unul dintre principalele simptome ale acestei afecțiuni sunt pierderile de memorie, iar ele devin din ce în ce mai grave pe măsură ce boala avansează. De aceea, este important să aflăm care este primul lucru pe care îl uită persoanele care au această afecțiune. Iată ce au descoperit oamenii de știință.

Care este primul lucru pe care îl uită persoanele cu Alzheimer

În momentul de față, Alzheimer este considerată o afecțiune incurabilă. Boala avansează încet, dar sigur, iar pacienții traversează trei etape, începând cu un stadiu ușor, urmat de un stadiu moderat și de etapa finală cu un stadiu sever, potrivit okdiaro.com. Cu toate acestea, evoluția bolii diferă de la o persoană la alta.

În prezent, nu există un tratament pentru a vindeca bolnavii de Alzheimer, ci doar medicamente pentru încetinirea evoluției bolii.

Unul dintre cele mai importante simptome este pierderea memoriei, care este totodată și unul dintre cele mai evidente și care afectează în special familiile bolnavului. Apropiații pacientului observă cum cei dragi îi uită aproape tot timpul.

Pierderea memoriei la persoanele cu Alzheimer apare treptat, iar primul lucru pe care acestea tind să îl uite sunt evenimentele recente, cum ar fi acțiuni sau conversații recente, de exemplu mersul la medic sau în altă parte cu câteva ore în urmă. Experții Clinicii Mayo sunt de acord cu datele generale, afirmând că „printre primele semne se numără dificultatea de a-și aminti evenimente sau conversații recente, dar, treptat, memoria se înrăutățește și alte simptome apar pe măsură ce boala avansează”.

Citește și: Boala cruntă de care suferă Mioara Roman. “Pentru mine a fost foarte complicat să o văd așa”. Catinca a făcut mărturisirea dureroasă

În fază incipientă, bolnavii de Alzheimer pot observa că uită lucruri

Uitarea unor detalii precum ce au mâncat la micul dejun, dacă au luat medicamente sau dacă plantele au fost udate poate părea o simplă distragere a atenției, dar în cazul Alzheimer este punctul de plecare. La început, doar persoana afectată poate observa acest lucru, dar pe măsură ce simptomele se agravează, la fel vor face și membrii familiei sale.

Pierderea memoriei în faza inițială se manifestă, de asemenea, prin adresarea repetată de întrebări la care s-a răspuns deja, cum ar fi ce să mănânce sau când are loc un anumit eveniment. Poate că a pus deja această întrebare de mai multe ori, dar pentru persoana în cauză, de fiecare dată este ca și cum ar adresa-o pentru prima oară.

Un studiu realizat de Grupul de Cercetare în Neuroștiințe Cognitive din cadrul Parcului de Știință din Barcelona a constatat că persoanele cu un început de deficiență cognitivă uită mai ușor cuvintele care reprezintă obiecte decât cele care se referă la ființe vii. În consecință, este mai frecventă dificultatea de a reține cuvinte precum tigaie sau cuțit decât pisică sau câine.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *