Chiftelele sunt unele dintre cele mai consumate și apreciate preparate de români. Ele se prepară indiferent de ocazie sau de sezon și există o mulțime de moduri de a le pregăti. În rândurile de mai jos, îți vom propune o rețetă mai sănătoasă de chiftele. Iată cum să le faci fără să folosești strop de ulei!
Toată lumea adoră chiftelele. De altfel, acestea reprezintă un adevărat deliciu și marea majoritate a românilor le consumă, de la cei mici până la cei mari. Însă, din păcate, chiftelele delicioase nu sunt deloc bune pentru siluetă.
Totuși, dacă le iubești și ti-e greu să renunți la ele, află că te poți bucura de gustul lor și fără a le prăji într-o baie de ulei. Iată mai jos cum poți obține chiftele mai sănătoase.
Mai întâi de toate, se înmoaie pâinea în lapte, apoi se taie ceapa în bucăți cât mai mici și se amestecă cu carnea. Ulterior, se toacă mărunt usturoiul și pătrunjelul.
Acum, se pune carnea tocată într-un vas mare și se adaugă ingredientele tocate, oul, dar și pâinea înmuiată în lapte. Se presară sare și piper, după gust. După aceea, se amestecă foarte bine totul cu ajutorul unei furculițe sau direct cu mâinile.
Te-ar mai putea interesa și Nu mai înmuia pâinea pentru chiftele în apă. Ingredientul secret care le face mult mai gustoase și pufoase!
Acum se formează chiftelele cu mâinile umede. Odată rotunjite, acestea se trec prin pesmet și se pun pe tava de cuptor, dar nu înainte ca pe ea să fie așezată o foaie de hârtie de copt.
Mai departe, se toarnă un strop de ulei de măsline pe fiecare chifteluță, după care se pornește cuptorul și se setează la o temperatură de 190 de grade Celsius. Chiftelele se țin în cuptor circa 20 de minute sau până când se rumenesc bine pe ambele părți. Spor la treabă și poftă bună!
Te-ar mai putea interesa și Nu mai da chiftelele prin făină înainte să le prăjești. Ingredientul secret care le face mai crocante și gustoase!