Rețeta tradițională de plăcintă cu mere. Ingredientul secret pe care gospodinele îl folosesc de 100 de ani

Iată cum se prepară cea mai bună plăcintă cu mere!
Rețeta tradițională de plăcintă cu mere. Ingredientul secret pe care gospodinele îl folosesc de 100 de ani

Dacă ar fi să întocmim un clasament al celor mai gustoase și mai populare deserturi, atunci cu siguranță plăcinta cu mere s-ar regăsi printre ele. Aceasta este preparată în toate colțurile țării, mai ales toamna, când merele sunt proaspăt coapte, parfumate și extrem de delicioase. Ce să adaugi în ea ca să iasă ca la carte? Iată rețeta tradițională, care este cunoscută de 100 de ani!

Plăcintă cu mere. Rețeta tradițională care face furori de 100 de ani

Mulți români pregătesc pentru după-amiezele de toamnă o plăcintă cu mere. Acest desert este îndrăgit atât de cei mici, cât și de cei mari. Este extrem de gustos, se pregătește rapid, iar dacă adaugi acest ingredient secret, vei obține un adevărat deliciu.

Este vorba despre scorțișoară. Acest condiment extraordinar are capacitatea de a da o aromă senzațională plăcintei cu mere și de a o face să se topească în gură. Iată rețeta tradițională care îți va încânta papilele gustative.

Cum se prepară cea mai bună plăcintă cu mere

Ingrediente

Pentru blaturi

  • 500 de g de făină
  • 200 de g de unt moale
  • 100 de g de smântână
  • un ou
  • 150 de g de zahăr
  • două fiole zahăr vanilat
  • 10 g de praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură

  • 1, 5 kg de mere
  • trei linguri de zahăr
  • o linguriță cu vârf scorțisoară pudră

Citește și Secretul pentru cea mai bună plăcintă cu dovleac. Ce ingredient special trebuie neapărat să adaugi, îi dă un plus de savoare!

Mod de preparare

Pentru început, se prepară umplutura plăcintei cu mere. Astfel, se spală foarte bine merele, după care se dau pe răzătoarea mare și se pun la călit cu circa cinci linguri de zahăr.

Mai departe, se adaugă și scorțișoara. Se amestecă din când în când și se așteaptă să se evapore zeama, ulterior se dă de pe foc și se lasă să se răcească. Acum, într-un bol mai încăpător, se freacă untul cu zahărul.

Se adaugă esența de vanilie și oul și se amestecă până când se obține o cremă. Se pune smântâna și se amestecă până se omogenizează. Mai departe, se amestecă făina, sarea și praful de copt, ulterior acestea se adaugă peste crema de mai sus.

După ce compoziția s-a întărit și nu mai merge amestecată cu lingura, se frământă cu mâna. Ulterior, aluatul se împarte în două părți egale. Peste fiecare dintre ele, se presară făină. Acum, se ia fiecare bucată și se întinde cu făcălețul.

Prima foaie întinsă se așază în tavă și se pune umplutura. Ulterior, deasupra se așază și cea de-a doua foaie. Mai departe, se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se lasă circa o jumătate de oră, apoi se scoate și se lasă puțin la răcit. În final, se pudrează cu zahăr și se porționează. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Secretul celui mai bun aluat dospit pentru plăcintă după o rețetă veche. Ce adaugă gospodinele din Moldova pentru o frăgezime deosebită!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *