Dacă vrei să te bucuri din plin de gustul dulce al merelor de toamnă și în deserturi, prepară plăcinta de mai jos, a cărei rețetă ți-o vom prezenta, pas cu pas, în rândurile următoare. Această delicatesă este perfectă pentru a-ți răsfăța papilele gustative în zilele ploioase de toamnă. În plus, plăcinta cu mere se pregătește foarte ușor. Trebuie doar să știi câteva detalii de bază în momentul în care te apuci de treabă. Iată la ce temperatură și cât timp se coace minunata prăjitură!
Plăcinta cu mere este, fără doar și poate, unul dintre cele mai apreciate și îndrăgite deserturi din România. Ea se prepară în toate colțurile țării și este consumată atât de cei mici, cât și de cei mari.
Există nenumărate moduri de a o pregăti, dar toți pașii trebuie respectați cu strictețe. Pentru gospodinele cu experiență, prepararea plăcintei cu mere este o nimica toată. Însă, pentru începătoare, acest desert nu este tocmai simplu de gătit, mai ales dacă nu cunosc anumite secrete.
Fiecare preparat are un anumit timp de coacere. În ceea ce privește desertul nostru, acesta se coace la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 35 – 40 de minute.
Totuși, este important de precizat că timpul de coacere poate varia și în funcție de cuptor, dar și de dimensiunile plăcintei cu mere. De regulă, acest desert este făcut când devine ușor auriu.
Însă, pentru a verifica dacă este coaptă, poți face deja celebrul test cu scobitoarea. Mai exact, introduci în mijlocul prăjiurii un bețișor, iar dacă acesta iese curat din ea, înseamnă că plăcinta cu mere este făcută.
Citește și Ce să adaugi peste plăcinta cu mere la final. Ingredientul secret, dezvăluit de chef Florin Dumitrescu!
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi, se pornește cuptorul și se setează la o temperatură de 180 de grade Celsius. Ulterior, se unge și se tapetează cu hârtie de copt o formă cu diametrul de circa 23 cm.
Într-un vas încăpător, se amestecă cubulețele de mere cu două linguri de zahăr și scorțișoară. Se lasă să se odihnească timp de un sfert de oră, după care se ia un alt bol și se amestecă făina, praful de copt și sarea.
Într-un alt vas, se bat ouăle cu zahărul rămas până când rezultă o compoziție deschisă la culoare și spumoasă. Se adaugă uleiul și extractul de vanilie și se amestecă foarte bine.
Acum, compoziția de ouă se încorporează în compoziția de făină, amestecând ușor până când rezultă o compoziție omogenă. Ulterior, se adaugă cubulețele de mere scurse de suc în compoziția de aluat și se amestecă bine. Se toarnă amestecul obținut în forma pregătită și se nivelează cu o spatulă.
Se coace plăcinta circa 35-40 de minute sau până când devine aurie. Mai departe, se scoate și se lasă să se răcească în formă timp de circa 10 minute, după care se transferă pe un suport de răcire. Înainte de servire, se presară zahăr pudră. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Ingredientul secret pus de gospodinele din Moldova în plăcinta cu mere. Gustul îți va aminti de copilărie!