Rugăciune către Sfinții Petru și Pavel. Cuvintele puternice pe care e bine să le rostești

Sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel este marcată cu cruce roşie în calendarul ortodox și este o sărbătoare foarte importantă pentru creştinii ortodocşi
Rugăciune către Sfinții Petru și Pavel. Cuvintele puternice pe care e bine să le rostești

Sfinții Petru și Pavel sunt sărbătoriți pe 29 iunie, anul acesta, iar până în această zi există un post, pe care credincioșii îl țin. Postul Sfinților Petru și Pavel se mai numește și Postul Sâmpetrului. Postul începe pe 12 iunie și se termină pe 29 iunie 2023. Iată rugăciunea către Sfinții Petru și Pavel.

Sfinții Petru și Pavel, o sărbătoare importantă pentru creștin ortodocși

Sărbătoarea Sfinţilor este marcată cu cruce roşie în calendarul ortodox și este o sărbătoare foarte importantă pentru creştinii ortodocşi. Sfântul Apostol Petru a fost fratele Sfântului Andrei.

„Era originar din Betsaida, o aşezare de la malul Mării Galileii. Înainte de a se întâlni cu Mântuitorul Iisus Hristos, acesta purta numele de Simeon.

Citește și: Ce nu e bine să faci în a doua zi de Rusalii, pe 5 iunie. Tradiții, obiceiuri și superstiții

Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei. Acesta a învăţat, fariseu şi rabin în religia evreilor, dar şi cunoscător al învăţăturilor iudaice din acea vreme”, potrivit Doxologia.ro.

Rugăciune către Sfinții Petru și Pavel

„Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o.

Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

Rugăciune către Sfinții Petru și Pavel
Rugăciune către Sfinții Petru și Pavel

Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Rusalii 2023. Ce e bine să faci. Cele mai cunoscute superstiții din popor

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin.

Rugăciune puternică de spus în dimineața Sfinților Petru și Pavel

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Moșii de vară 2023. Ce e bine să faci în ajunul Rusaliilor

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin!”.

Nume care se sărbătoresc de Petru și Pavel

De Sfinții Petru și Pavel mai mulți români își sărbătoresc ziua onomastică. Pe lângă asta, credincioșii respectă tradiții și obiceiuri pentru a le merge bine în familie. Iată mai jos care sunt persoanele cărora ar trebui să le spuneți la mulți ani!

Petruța;

Petrița;

Paulica;

Petra;

Pavelina;

Paulică

Petru;

Petre;

Paul;

Pavel;

Petrică;

Petrișor;

Petronel;

Paula;

Paulina;

Petronela;

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
5.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *