Semnul care îți arată clar că nu folosești crema de față potrivită tenului tău. Ce modificări apar pe piele

Iată semnele care îți arată că trebuie să îți schimbi crema de față.
Semnul care îți arată clar că nu folosești crema de față potrivită tenului tău. Ce modificări apar pe piele

Semnul care îți arată clar că nu folosești crema de față potrivită tenului tău. Rutina de îngrijire a pielii variază pentru fiecare, dar majoritatea implică utilizarea unei creme hidratante. Dacă folosești un produs constant, vrei să fii sigur că îți ajută pielea. Dacă ai observat anumite semne și modificări la nivelul pielii, poate nu folosești produsul potrivit.

Semnul care îți arată clar că nu folosești crema de față potrivită tenului tău

Cum îți poți da seama că este necesar să schimbi crema pe care o folosești? Iată ce modificări apar pe piele când nu folosești crema hidratantă facială corectă.

Roșeață

Există diferite motive pentru care s-ar putea să ai o erupție cutanată sau roșeață pe față. Unul dintre acestea poate fi pur și simplu faptul că ai pielea sensibilă. Ca întotdeauna, este recomandat să fie cerută părerea unui dermatolog pentru a descoperi cauza exactă. Un alt motiv a erupției cutanate se poate datora alergiei la un anumit ingredient din crema hidratantă folosită.  În acest caz este recomandată trecerea de la o formulă parfumată la una care nu are parfum.

Dacă vezi o erupție cutanată roșie în apropierea sprâncenelor și a ambelor părți ale nasului, s-ar putea să te confrunți cu dermatită seboreică. Aceasta afecțiune este denumită ca o „mătreața feței” de către medicii specialiști.

Uscăciune

Dacă pielea ta este încă extrem de uscată după aplicarea cremei hidratante, poate că este timpul pentru o schimbare. În general, senzația de strângere a pielii este primul semn de uscăciune. Machiajul feței cu un aspect „crăpat” este un alt indiciu. Peeling-ul sau petele uscate care au o culoare mai închisă decât restul feței sunt semne majore că pielea ta are nevoie de mai multă hidratare cât mai curând posibil.

Deși ar trebui să exfoliezi ușor pentru a elimina pielea moartă și decojită cauzată de uscăciune, asigură-te că nu aplici un masaj foarte dur pielii. Acest lucru ar putea chiar să contribuie la uscarea continuă a pielii. De aceea, o cremă potrivită este absolut necesară.

Pielea extrem de uscată sau pielea iritată de creme hidratante poate fi ajutată prin utilizarea unui ulei mineral. Specialiștii recomandă utilizarea unui ser special pentru a hidrata zona din în jurul ochilor. Acesta ajută la refacerea țesuturilor pielii.

Mici umflături

Dacă vezi pe față mici grupuri de umflături albe, nu sunt semne de acnee. Aceste umflături albe se numesc milia și, ar fi indicat să mergi chiari la un dermatolog pentru a găsi tratamentul care funcționează cel mai bine pentru tine. Această afecțiune este unul dintre cele mai neplăvute efecte secundare cauzate de folosirea cremei hidratante greșite. Astfel pot apărea pe ten mici umflături albe și dure .

Pielea de pe față este mai sensibila decat orice altă zonă a corpului. De aceea, ar trebui să acorzi o mare atenție produselor utilizate pe ten.

Citește și cum se aplică corect crema de față și când. Ponturi de aur pentru îngrijirea tenului

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
7.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *