Silviu Mircescu a luat primul contact cu arma în anul 2011. „Am făcut o pregătire scurtă înainte” VIDEO EXCLUSIV

”Eu joc așa cum spune regizorul”

Silviu Mircescu este unul dintre tinerii actori români care acceptă orice provocare atunci când vine vorba de cariera lui. Fie că-l vedem în piese de teatru, în musical-uri, operete, filme de lung metraj sau seriale, Silviu Mircescu încearcă să intre în pielea mai multor tipologii de personaje. Prin prima staturii sale, în ultimii ani, îl vedem pe actor mai mult în postura de ”băiat rău”. Silviu Mircescu mărturisește în exclusivitate pentru EGO.ro că îi place această tipologie și că deja are mai bine de 13 ani de când a pus pentru prima dată un pistol în mână.

”Folosim arme airsoft, care sunt mai ușor de manevrat”

Tânărul actor face parte din distribuția serialului ”Clanul”, acolo unde intepretează rolul unui polițist de la brigada de combatere a criminalității. Însă pe Silviu Mircescu îl recomandă mai mult rolurile de ”băiat rău” sau chiar polițist însă într-o formă mai comică, așa cum s-a întâmplat spre exemplu în filmul ”Băieți deștepți”.

”Ce vrei să jucăm numai din ăștia deștepți? Ce să facem, așa a fost rolul. Nu pot să zic nimic. Eu joc exact așa cum spune regizorul”, ne-a spus Silviu Mircescu despre prestația lui din lungmetrajul ”Băieți deștepți”.

Citește și: Ce a învățat Silviu Mircescu la filmările în penitenciarul Rahova: ”Sincer, nu mi-aș dori să mă reîntorc” VIDEO EXCLUSIV

Oricum ar fi, îi place la nebunie să se joace cu pistolul, să aibă scene de acțiune, cu multe cascadorii și bătăi, dar mai ales să aibă parte de acea adrenalină pe care o au oamenii legii în anumite situații. Știe să se comporte exemplar cu arma în mâna, asta și pentru că are deja ani buni de când a învățat cum să o manevreze corect.

”Acum mult timp. Undeva prin 2011, ceva de genul. Când am jucat într-un film nemțesc. Acolo am avut prima dată contactul cu o armă. Atunci chiar am făcut o pregătire scurtă înainte, cu oamenii de acolo”, ne-a explicat actorul despre primul lui contact cu o armă adevărată.

Silviu Mircescu recunoaște că nu se mai antrenează în poligoane

În timp ce mulți dintre colegii lui aleg să meargă la diverse poligoane pentru a se antrena și pentru a se asigura că nu au nici cea mai mică problemă la filmări, Silviu Mircescu a ajuns la acel nivel în care nu mai este nevoie să o facă, asta și pentru că experiența de pe platourile de filmare începe să-și spună cuvântul.

”Nu mă pregătesc periodic. Nu este cazul. Asta deoarece folosim arme airsoft, care sunt mult mai ușor de manevrat”, a povestit Silviu Mircescu pentru EGO.ro.

Citește și: Singura condiție pentru care Silviu Mircescu ar trece prin schimbări majore de imagine pentru un film: „Înainte, când aveam 97 de kilograme, tot pentru un rol m-am îngrășat” VIDEO EXCLUSIV

Nici nu prea dispune de timpul necesar pentru astfel de activități, căci programul este extrem de ocupat cu proiectele artistice, iar de ceva vreme a decis să fie și în postura de profesor și să împărtășească din experiențele lui celor care își doresc să o ia pe acest drum, al actoriei.

”Sunt coleg cu Daniel Nuță la Academia ”Studiourile Buftea”. Suntem împreună acolo. Ambii suntem profesori”, a mai spus Silviu Mircescu pentru EGO.ro, completând că au învățat unul de la altul arta predării, dar și cum să fie un dascăl bun pentru cursanți.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *