Singurătate în doi. Semne clare că ai ajuns în această situație, cum o tratezi

Care sunt semnele că te confrunți cu singurătatea în cuplu.
Singurătate în doi. Semne clare că ai ajuns în această situație, cum o tratezi

Singurătate în doi sau cum poate ajunge o relație la final. La prima vedere, un partener alături de care îți petreci timpul ar părea că rezolvă problema singurătății. Cu toate acestea, lucrurile pot să fie foarte diferite. Mulți pot ajunge să se simtă singuri într-o relație.

Singurătate în doi – semnele că ai ajuns aici

Acea persoană singură ai putea fi tu sau cel de lângă tine. A te simți singur într-o relație nu este un semn bun. Poate că ești implicată într-o relație veche sau într-una toxică și îți e greu să te desprinzi. Iată semne clare că ai ajuns în această situație, cum o tratezi.

Singurătate în doi
Singurătate în doi

Ai un partener narcisist

Cum recunosști partenerul narcisist? Acesta folosește șantajul, minciunile sau chiar violența pentru a te controla. Una dintre principalele cauze ale singurătății în căsnicie este conștientizarea că ai alături un narcisist. Nu poate să existe fericire adevărată în acest tip de relație. Indiferent ce faci sau cât de mult ai încerca, un narcisist nu va iubi pe nimeni. Trebuie să te desprinzi și să îți croiești un drum nou.

Partenerul tău este prea negativ

Iubitul tău este pesimist cu privire la orice și orice ai face nu reușești să-i mai fi pe plac. În loc să-și schimbe comportamentul, preferă să dea vina pe tine pentru situația lui dificilă. Nu reușești să îl înțelegi și treptat ajungi să strângi multă frustrare și nefericire. Chiar dacă îl iubești pe celălalt și faci tot posibilul să-l ajuți, acest lucru nu face decât să îți accentueze singurătatea din relație. Partenerul tău este prezent, dar este prea ocupat cu gândurile lui negative. În cele din urmă, acest lucru poate duce la codependență sau doar la concluzia că lupți de una singură să vă fie bine.

Iubești un mincinos

Credeai că totul este perfect până când descoperi că partenerul tău se vede cu altcineva. Oricine ar începe să se simtă singur în relație atunci când află că este înșelat. Acest lucru duce la o mulțime de întrebări și de nesiguranțe. Actul de infidelitate aduce partenerei înșelate o singurătate incomensurabilă. Chiar dacă nu este ușor să faci față acestei situații, nu lua vina asupra ta. Chiar dacă ți se prezintă scuze și regrete, nu accepta să trăiești alături de un mincinos.

Nu te simți ascultată

Într-o relație sănătoasă comunicarea este esențială. Trebuie să fii sinceră cu partenerul tău, să vă faceți diverse confesiuni care au rolul de a vă apropia. De aceea, este foarte important să te simți ascultată și apreciată.

Dacă acest lucru nu mai funcționează, spune-i celuilalt cum te simți pentru a îmbunătăți comunicare. Astfel vei ajunge să nu te mai simți singură în relația ta. Când mai există dragoste și interes, puteți lucra pentru a vă reconecta.

Nu simți că partenerul tău te vrea

Acest sentiment este comun pentru cuplurile care se confruntă cu sentimentul de codependență. Începi să simți că partenerul tău nu te mai vrea, ci are nevoie doar de tine. Există o diferență uriașă între a te simți iubit și a fi într-o relație. Acest lucru este mai convenabil pentru cealaltă persoană. A face dragoste și a face sex nu este același lucru. Din păcate, un alt semn important al singurătății într-o relație este când ajungi să faci sex, fără implicare. Este un sentiment de gol. O faci doar pentru a satisface dorințele carnale, dar intimitatea și conexiunea nu mai există.

Citește și 5 semne că nu mai e atras de tine. Prevestesc despărțirea

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.