Subiecte Evaluarea Națională 2023 la limba maternă. Ce au avut de rezolvat elevii

Ultima probă scrisă pe care au susținut-o absolvenții de clasa a VIII-a
Subiecte Evaluarea Națională 2023 la limba maternă. Ce au avut de rezolvat elevii

Evaluarea Națională 2023 a început luni, pe data de 19 iunie, cu proba scrisă la limba română. A continuat miercuri la matematică, iar astăzi elevii au susținut proba la limba maternă.

Ultima probă a absolvenților de clasa a VIII-a. Subiecte Evaluarea Națională 2023 la limba maternă

Subiectele au fost publicate de Ministerul Educației pe edu.ro.

Elevii absolvenți de clasa a VIII-a au intrat în sălile de examen, la fel ca la limba română și matematică, între 8:00 și 8:30. La ora 9:00 a început examenul, iar timpul de redactare a subiectelor este de 120 de minute și se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.

„Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană/ a Municipiului București de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare”, a transmis Ministerul Educației.

Subiecte Evaluarea Națională 2023 la limba maternă. Elevii au primit subiectele sub formă de broșură

Elevii care au susținut Evaluarea Națională au primit subiectele sub formă de broșuri, putând și să solicite pagini suplimentare dacă era necesar.

„La probele scrise ale Evaluării Naţionale – 2023, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul. Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiectele şi rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor”, a mai transmis Ministerul Educației.

Vezi și – Cum se corectează o greșeală la Evaluarea Națională 2023, fără să fie considerată un semn particular. Reguli de care trebuie să țină cont elevii la probele scrise

Ce le este interzis elevilor în sala de examen la Evaluarea Națională 2023

Elevilor le este interzis să aibă asupra lor în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau alte obiecte, ei având obligația să lase totul în sala de depozitare a obiectelor personale. Cei care care refuză depozitarea obiectelor menționate mai sus în sala stabilită de comisie nu sunt primiți în examen.

„Art. 7 – (3) Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și alte asemenea obiecte ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

(4) Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și alte asemenea obiecte sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/ centrele de examen sau cu exteriorul”, conform metodologiei, scrie edu.ro.

Vezi și Reguli Evaluarea Națională 2023. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Calendar Evaluarea Națională 2023

  • 19 iunie 2023 – Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023 – Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14.00) – afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (orele 16.00-19.00) – 29 iunie 2023 (orele 8.00-12.00) – depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023 – soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023 – afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *