Subiecte Evaluarea Națională 2023 la matematică. Emoții mari pentru elevi

21 iunie - a doua probă a Evaluării Naționale 2023

Astăzi a avut loc a doua probă de la Evaluarea Națională 2023. Elevii de clasa a VIII-a au susținut examenul la matematică. Joi va avea loc proba la limba maternă pentru elevii de la școlile cu predare în altă limbă.

Evaluarea Națională 2023, subiecte la matematică. Ce au avut de rezolvat elevii

La proba scrisă la matematică elevii de clasa a VIII-a au avut varianta 1. Vezi în galeria foto toate exercițiile.

Candidații au intrat în sală în intervalul 8:00 – 8:30. Aceștia au fost așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Proba începe la ora 9:00, iar timpul de redactare al subiectelor este de 120 de minute și se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.

Prima probă de la Evaluarea Națională a avut loc luni, 19 iunie, 2023. Elevii de clasa a VIII-a au susținut examenul la limba română. A urmat proba la matematică, pe 21 iunie. Ultima probă de la Evaluare este cea la limba maternă, pentru elevii care fac parte din grupuri de minorități naționale.

Calendar Evaluarea Națională 2023

  • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14.00) – afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (orele 16.00-19.00) – 29 iunie 2023 (orele 8.00-12.00) – depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023 – soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023 – afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Greva profesorilor nu a afectat programul examenelor scrise de la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Ministrul Educației a transmis că în ceea ce privește examenele scrise de la Evaluarea Națională și Bacalaureat nu se impune modificarea calendarului.

”Perioada de încheiere a situației școlare se prelungește până pe 13 iunie. Înscrierile pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională se prelungesc până pe 13 iunie. Probele de competențe se susțin în perioada 14-23 iunie. În ceea ce privește probele scrise nu se impune modificarea calendarului, pentru ca toți elevii să urmeze parcursul educațional”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației.

Vezi și – Cum se corectează o greșeală la Evaluarea Națională 2023, fără să fie considerată un semn particular. Reguli de care trebuie să țină cont elevii la probele scrise

Examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, structurate după programele de dinainte de pandemie

Încă din august 2022, fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că atât examenele de la Evaluarea Națională 2023, cât și cele de la Bacalaureat 2023, vor fi structurate după programele școlare de dinainte de pandemie.

„Având în vedere că în anul școlar 2021-2022 nu au fost perioade de întrerupere a școlii, în ipoteza în care nici în anul școlar 2022-2023 nu vor exista întreruperi, s-a decis, în acord cu partenerii de dialog social, revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, cât și pentru examenul național de bacalaureat”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ce nu au voie candidații să facă în timpul examenelor de la Evaluarea Națională

În cazul tuturor celor trei probe, respectiv limba română, matematică și limba maternă, examenul începe la ora 9:00 dimineața, însă accesul candidaților în săli se face până la ora 8:30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris. Este interzis accesul în sala de examen cu telefoane mobile, dispozitive de calculat, materiale inspiraționale precum: manuale, notițe, însemnări, dicționare, cărți sau ciorne.

Citește și – Reguli Evaluarea Națională 2023. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *