Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

Iată în ce țară nu este bine să mănânci cu mâna stânga!
Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

Omenirea mănâncă cu mâinile de mii de ani, dar în ultimele trei secole, în Europa, tacâmurile au înlocuit degetele. Totuşi, pe alte continente, oamenii încă continuă să se hrănească cu mâinile. Interesant este însă că într-o țară este interzis să mănânci cu mâna stânga. Iată de ce!

În ce țară este interzis să mănânci cu mâna stângă

Oricât ar suna de ciudat pentru noi, o țară interzice cetățenilor să mănânce cu mâna stângă. Cei ce nu respectă această regulă nu sunt deloc văzuți bine. Țara care are această regulă este India.

Nu este niciun secret că această țară are numeroase tradiții puternice și adânc înrădăcinate, inclusiv în ceea ce privește mâncarea. Astfel, dacă ajungi aici, ai grijă să nu folosești mâna stângă, deoarece aceasta este considerată mâna murdară. În India, nici măcar farfuria nu se atinge cu mâna stângă. În schimb, ea este utilizată la îmbrăcat sau la descălţat.

O altă țară în care nu se mănâncă cu mâna stângă

În Etiopia, la fel ca și în India, nu se mănâncă cu mâna stângă. Aceasta este considerată ”nepotrivită” pentru a mânca. Prin urmare, dacă vei ajunge aici, nu-i vei vedea niciodată pe cetățeni mâncând cu mâna stângă.

Tot în Etiopia, nu există nicio regulă de circulație. Acolo, nu există semafoare, semne de circulație sau alte metode de semnalizare. Toți șoferii circulă la ”mica înțelegere”.

Te-ar mai putea interesa și Amendă de 36.000 de euro dacă faci această greșeală pe plajă. Sancțiunile sunt drastice în această țară!

Nici în Qatar nu se mănâncă cu mâna stângă

Qatarul este o țară care, deși îmbină tradiționalul cu modernul, are obiceiuri și tradiții stricte, care sunt respectate întocmai de toți locuitorii săi. Iar cei care nu le respectă sunt extrem de criticați, dar pot ajunge și în fața instanței.

Așadar, îți vom spune motivul pentru care mâncatul cu mâna stângă este dezaprobat în Qatar. Locuitorilor din această țară le este interzis să salute, să ia sau să consume alimente cu mâna stângă, deoarece folosirea acesteia este considerată o acțiune ”impură”. La fel ca și în India sau în Etiopia, mâna stângă este asociată cu igiena personală.

Te-ar mai putea interesa și Greșeala pentru care șoferii riscă o amendă usturătoare chiar dacă au toate actele în regulă. Motivul nebănuit pentru care pot fi sancționați de poliție!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *