Țara în care trăiesc cei mai pesimiști oameni din lume. Rezultatul studiului te va surprinde total

Există studii conform cărora persoanele negativiste performează mai bine în situații legate de înșelătorie, și manipulare
Țara în care trăiesc cei mai pesimiști oameni din lume. Rezultatul studiului te va surprinde total

Pesimismul se definește ca atitudinea omului care privește cu neîncredere viața și pe semenii săi și care consideră că toate situațiile au un deznodământ fatal. În urma panedemiei, care în 2020 a lovit întreaga lume, s-au efectuat mai multe studii, pentru a afla care este țara în care trăiesc cei mai pesimiști oameni.

Persoanele negativiste sunt mai atente la detalii

Există studii conform cărora persoanele negativiste performează mai bine în situații legate de înșelătorie, și manipulare. De asemenea a formarea impresiilor și etichetare. Aceste persoane sunt foarte atente la detalii, ceea ce scade șansa de eroare și crește gradul de acuratețe.

Citește și: Jucăriile albastre și roz, interzise în Spania. De ce a fost luată această măsură drastică 

Țara în care trăiesc cei mai pesimiști oameni din lume

În urma unor studii efectuate recent, Spania este cea mai pesimistă țară în ceea ce privește o redresare economică rapidă după coronavirus.

Potrivit unui studiu macro efectuat în rândul a 30.000 de persoane din 50 de țări, doar 20% dintre cetățenii spanioli se așteaptă la o ieșire rapidă din criză. Asta în timp ce media mondială este de 34%.

Citește și: Pericolul ascuns din carnea vândută în supermarketuri. Ce cumpără mulți români fără să își dea seama

Țara în care trăiesc cei mai pesimiști oameni din lume
Țara în care trăiesc cei mai pesimiști oameni din lume

Această preocupare pentru aspectul economic face din Spania una dintre cele mai pesimiste țări în ceea ce privește redresarea după criză și doar doi din zece consideră că va avea loc o redresare rapidă.

Pentru spanioli, companiile trebuie să acorde prioritate sănătății angajaților lor în acest moment și să favorizeze munca flexibilă. În plus, doar 2% cred că mărcile ar trebui să oprească publicitatea. În ceea ce privește volumul achizițiilor, 16% dintre consumatorii din Spania recunosc că și-au crescut nivelul de achiziții online în ultima perioadă și 51% consideră că îl vor menține.

Citește și: Nume de copii care semnifică „miracol”. Multe dintre ele sunt populare, dar puțini știu ce înseamnă

Comparativ cu datele din Spania, 65% dintre chinezi pariază pe o recuperare imediată, după cei doi ani de pandemie. În Arabia Saudită acest procent este, de exemplu, de 49%. În Brazilia procentul este de 37% și în Turcia de 36%. În SUA, raportul a scăzut deja la 33%, cu mult peste în orice caz în Spania. De fapt, toate țările din jurul nostru sunt mai optimiste.

Ce este pesimismul

Conform dicționarului Merriam Webster, definiția pesimismului este „o înclinație de a sublinia aspectele, condițiile și posibilitățile adverse sau de a aștepta cel mai rău rezultat posibil”. Și, conform dictionary.com, definiția este „tendința de a vorbi, anticipa sau sublinia numai rezultatele, condițiile, problemele, rele sau nedorite etc.”

Este greu să ai o relație cu o persoană pesimistă. Definiția pesimismului explică exact de ce este asta. Persoanelor care sunt cronice pesimiste le este greu să aibă încredere în alte persoane.

Fiecare relație este diferită și vine cu propriile provocări. Cu toate acestea, atunci când adăugați o persoană pesimistă într-o relație, aceasta ajunge la un nivel cu totul nou de dificultate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *