Tendințe manichiură 2022. De ce toate femeile aleg naturalețea unghiilor în acest an. SPECIAL

Ce culori de ojă sunt la modă în acest an și cum se îngrijesc corect unghiile
Tendințe manichiură 2022. De ce toate femeile aleg naturalețea unghiilor în acest an. SPECIAL

Unghiile reprezintă cartea de vizită. Așa că multe femei apelează în fiecare lună la un tehnician pentru a arăta perfect. Tendințele s-au schimbat de-a lungul anilor. În 2022 se pune accentul pe naturalețe și pe unghii cât mai subțiri. Gabriela Dumbravă, tehnician și trainer unghii, ne-a vorbit, în interviul exclusiv pentru Ego.ro, despre manichiura perfectă și tendințe manichiură 2022.

Unghiile slim, în tendințe anul acesta

Primăvara aduce cu ea o dorință de îngrijire, iar unghiile sunt cele mai importante atunci când vine vorba despre acest subiect. Multe femei preferă naturalețea, iar culorile puternice au pierdut teren în fața manichiurii nude în 2022, după cum a punctat un specialist.

„Tendințele țin de ce își doresc clientele. Degeaba le prezentăm clientelor tendințele dacă lor nu le place. Nu trebuie să mergem pe principiul care spune că, dacă se poartă movul, clientele trebuie să poarte mov, există persoane care nu îndrăgesc această culoare. Pot să spun că unghiile slim au luat amploare în 2022. Lumea preferă unghiile nude, nu se mai doresc culori, să fie totul cât mai natural”, a explicat Gabriela Dumbravă, tehnician și trainer unghii, pentru Ego.ro

Tendințe manichiură 2022 – Cum sunt, de fapt, unghiile slim

Tehnicienii de unghii sunt pregătiți pentru cele mai noi tendințe, mai ales pentru că discutăm despre o manichiură cât mai discretă în 2022. Gabriela Dumbravă ne-a explicat cum sunt unghiile slim și ce ar trebui să știe româncele despre ele:

„Unghiile slim sunt subțiri, cu 0,8 milimetri, în vârful unghiei, planurile sunt ușor drepte sau cu pante descendente, nude, care nu implică o culoare pe ele. Ca să fac o comparație, nu se mai potrivește ce se poartă acum cu ce era în tendințe acum 10 ani. Tehnicile se actualizează.”

Cum îngrijim unghiile

În același timp, îngrijirea unghiilor nu se oprește la salon, ci este important și ce facem acasă. O manichiură perfectă se poate păstra prin folosirea unui ulei pentru cuticule, alături de o cremă hidratantă, mai ales în această perioadă, când dezinfectantul se folosește foarte des.

„Unghiile se pot îngriji cu un ulei de cuticule și cu o cremă hidratantă. Aceasta se aplică pe mâini, alături de uleiul de cuticule, iar apoi se pun mănuși de plastic, nu alimentare. Totul se lasă în jur de 15 minute, textura o să fie diferită. În ultima perioadă, s-au folosit diferite tipuri de dezinfectanți, iar pielea se usucă, rămâne destul de neplăcută la vedere”, a explicat Gabriela Dumbravă.

Modele în tendințe manichiură 2022
Modele în tendințe manichiură 2022

Tendințe manichiură 2022 – Ce trebuie să facem atunci când se rupe o unghie

O unghie ruptă trebuie să fie bandajată, în cazul în care nu se poate ajunge la salon cât mai repede. Totuși, Gabriela Dumbravă a specificat că majoritatea femeilor preferă să meargă la tehnician într-un timp foarte scurt dacă au parte de un astfel de accident:

„Unghia ruptă se construiește cu gel și șablon. În principiu, unghia trebuie să fie bandajată cu un leucoplast înainte de toate, sunt cazuri în care dă și sângele. Apoi, se folosește un ulei hidratant, nu trebuie să fie lăsată așa. Cu toate acestea, multe îi sună pe tehnicieni și îi anunță că vin cât mai repede pentru a repara unghia. De aici ne ocupăm noi”.

Oja clasică pierde teren în fața unghiilor cu gel

De asemenea, Gabriela Dumbravă a specificat că gelul nu afectează unghia dacă se ține cont de câteva reguli. Întreținerea este extrem de important, când vine vorba de manichiură. Între timp, câteva femei au rămas fidele ojei clasice, deși majoritatea preferă alte tehnici:

„Eu nu am făcut niciodată ojă clasică, dar sunt cliente care merg și pe ojă clasică. Probabil au rămas cu gândul că gelul distruge unghia. Gelul nu afectează absolut nimic dacă clienta respectă întreținerea și le poartă corespunzător. Clientele trebuie să vină la 3-4 săptămâni, nu la 8 săptămâni, anumite aspecte trebuie să fie respectate, nu ține doar de noi”.

Tendințe manichiură 2022 – Cum se pot păstra unghiile cât mai sănătoase

Alimentația joacă un rol important în îngrijirea unghiilor. Femeile trebuie să fie extrem de atente la unghii și să renunțe la anumite activități, care pot să aducă probleme. Mai mult, este necesar ca ele să meargă la întreținere la fiecare 3 sau 4 săptămâni.

„Dacă îmi folosesc mâinile atunci când spăl vasele și nu folosesc mânuși, oare unghia o să aibă de suferit? Bineînțeles. Totul ține de clientă, de alimentație, de cum se îngrijește, de cât de mare importanță le oferă unghiilor. O clientă m-a întrebat dacă trebuie să aibă grijă de pedichiură cum are de față. Normal, trebuie să fie făcută această îngrijire. La 3-4 săptămâni trebuie să se meargă la întreținere, nu mai târziu. Indicat ar fi la 3 săptămâni, însă dacă nu se poate ajunge, la 4 săptămâni ar trebui să fie în salonul tehnicianului”, ne-a mai spus Gabriela Dumbravă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum a arătat și cât a costat rochia pe care a purtat-o Andra Volos la cununia civilă
10 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Povestea de succes a unei ucrainence! A ajuns în fruntea unei importante companii, după mult...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
E cutremur! Despărțire șoc în showbiz. Și-au spus adio după un an de la nuntă:...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
S-a aflat! Ce au făcut Andrei și ispita Diandra la Insula Iubirii! Soacra lui tună...
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de...
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au...
Săptămâna următoare începe cu provocări pentru Lei și Scorpioni. Aveți câteva sfaturi pentru a vă...
O zodie va da lovitura în afaceri și primește tot ce a visat
Fiecare cifră din anul tău de naștere este o cheie spre descifrarea misterelor karmei și...
Motivul pentru care fiica Oanei Roman a fost dată afară dintr-un hotel de pe litoralul...
Ce a dezvăluit Anca Dumitra după anunțul că este însărcinată cu primul copil. Declarațiile emoționante...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *