Trucul pentru cea mai fragedă carne de miel. Ce trebuie să faci la 30 de minute după ce ai băgat-o la cuptor

Sfaturi pentru coacerea mielului la cuptor

Scris de: Oana Matei

14 Apr. 2023

Trucul pentru cea mai fragedă carne de miel. Ce trebuie să faci la 30 de minute după ce ai băgat-o la cuptor

Friptura de miel este o mâncare tradițională, care este adesea servită în timpul sărbătorilor de Paștele, dar poate fi savurată și în alte ocazii speciale sau chiar ca o masă de week-end. În general, friptura de miel se servește caldă, cu garnituri precum cartofi prăjiți, legume la grătar, salate și sosuri, în funcție de preferințe. Deoarece este o carne pe care o gătim ocazional, este important să știm cum se prepară friptura de miel.

Care este timpul de coacere a fripturii de miel?

Prăjirea mielului nu este doar despre ce se întâmplă în interiorul cuptorului. Totul începe cu secțiunea de carne pe care o alegem pentru friptură, greutatea bucății de carne și timpii de coacere, condimentare, etc. În rândurile următoare veți găsi un mic ghid despre cum să preparați friptura de miel, fragedă și suculentă, la cuptor.

Cea mai bună parte a mielului pentru friptură la cuptor este pulpa de miel. În general, o pulpă întreagă cântărește aproximativ 4 kilograme. Cel mai bun secret a fripturii bine făcute este să o lăsați la temperatura camerei înainte de coacere. Prin urmare, scoateți pulpa de miel de la frigider, cu 1-2 ore, înainte să o gătiți.

Temperatura de preparare a pulpei de miel, cu sau fără os

Pulpa de miel este, în general, este o carne mai slabă, lipsită de grăsime. Din acest motiv, coacerea pulpei de miel  în primele 15-20 de minute, va ajuta la etanșarea sucurilor din carne și la obținerea unei fripturi suculente și fragede. Preîncălziți cuptorul la 200°C, lăsați carnea la prăjit, pentru 30 de minute. Prin această metodă se va forma o crustă crocantă la exterior care va împiedica carnea să se usuce în interior.

După 30 de minute reduceți temperatura cuptorului la 175°C și continuați să gătiți pentru timpul recomandat per kilogram de carne.

Vezi și Testul pe care trebuie să îl faci când cumperi carne de miel. Așa îți dai seama dacă e toxică

Timpul de preparare recomandat a pulpei de miel

Este nevoie de aproximativ 30 de minute ( dincolo de primele 30 de minute ) per kilogram, pentru ca  interiorul cărnii să fie bine copt. Dacă pulpa de miel cântărește aproximativ 4 kilograme, coacerea va dura 2 ore.

Înainte de a scoate friptura din cuptor, verificați temperatura internă cu un termometru pentru carne. Pentru o friptură medie, temperatura internă ar trebui să fie de aproximativ 60-65°C . Este important să lăsați friptura să se odihnească timp de câteva minute înainte de a fi tăiată pentru a vă asigura că sucul se redistribuie uniform în carne și că friptura va fi fragedă și suculentă.

Un truc eficient este să ungi friptura, în timpul coacerii, cu sosurile lăsate în tavă. Friptura de miel va avea un gust delicios.

Vezi și Ingredientul care se pune pe pulpa de miel, înainte de a se băga la cuptor. Așa iese carnea fragedă și delicioasă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *