Tunsoarea anului 2024. De ce se numește Butterfly și pentru cine este recomandată, avantajează foarte mult acest tip de păr

De ce poartă acest nume

Scris de: Daoud Andra

23 Apr. 2024

Atunci când vine vorba despre îngrijirea părului, multe femei țin cont atât de ce le avantajează, cât și de trendurile cu care vine fiecare an. În ceea ce privește tunsoarea anului 2024, specialiștii sunt de părere că se va purta din ce în ce mai des coafura numită Butterfly. Iată ce presupune și cui i se potrivește!

Ce este tunsoarea Butterfly

Fiecare an și fiecare anotimp vin cu noi tendințe în materie de coafură și de colorarea părului. Atunci când vrei să îți faci o schimbare de look, dincolo de trenduri, trebuie să ții cont de tipul firului de păr și de trăsăturile feței, pentru a ști ce te avantajează. Hair stylista Roxana Ștefan a avut recent o intervenție la emisiunea Vorbește Lumea, unde a exemplificat în direct acest tip de tunsoare și a explicat cui i se potrivește.

Vezi și: Coafura care îți distruge părul și te îmbătrânește cu 10 ani. Ce tunsoare îți luminează fața

”Este tunsoarea anului și a fost și anul trecut super populară. Este iubită în rândul femeilor datorită faptului că păstrăm lungimea și avem graduare. Nu trebuie să facem o tunsoare foarte în scări și să renunțăm la lungime. Ne păstrează lungimea în spate și în partea din laterale, inclusiv breton, facem foarte multe trepte. Se numește Butterfly (Fluture) pentru că avem o simetrie stânga-dreapta și avem lungime la spate și lateralele sunt scurte”, a explicat specialista, în emisiunea de la Pro TV.

Tunsoarea anului 2024. De ce se numește Butterfly și pentru cine este recomandată, avantajează foarte mult acest tip de păr
Tunsoarea Butterfly este una dintre cele mai populare ale anului

Pentru ce tipuri de păr se potrivește

Știm deja că nu orice tunsoare sau orice coafură este potrivită pentru orice tip de păr. Înainte de a exemplifica tunsoarea, hair stylista a precizat că aceasta se potrivește inclusiv clientelor care au firul de păr moale, dar și acelora care au părul ondulat sau creț.

”Am cliente și pentru telespectatoarele care vor să se tundă și au părul fin, o pot face. Însă trebuie să menționez faptul că trebuie coafat, stilizat. Trebuie să se întoarcă vârful, ca să se vadă forma tunsorii. Dacă părul este lăsat drept, din păcate nu se va vedea așa cum ar fi coafat. Din perie, din ondulator, un cordon seara, un bigudiu, orice dar să fie texturat, stilizat”, a mai explicat Roxana Ștefan.

Vezi și: Tunsoarea care te întinerește instant. Este perfectă în orice sezon, vei arăta cu cel puțin 10 ani mai tânără

”Această tunsoare ne dă dimensiune în păr, este potrivită și pentru persoanele care sunt crețe, se așază foarte bine, datorită faptului că le dă volum și le încadrează foarte bine fața”, a mai spus specialista.

Pe de altă parte, tunsoarea nu este foarte potrivită pentru femeile care au părul rar, pentru că, atunci când este filat pe lungime, se pierde din volum la vârfuri, iar părul va părea și mai rar decât este în realitate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *