Vestea uriașă primită de Elena Udrea. Ce se întâmplă cu pedeapsa cu închisoarea. Decizia e definitivă

Veste bună pentru Elena Udrea
Vestea uriașă primită de Elena Udrea. Ce se întâmplă cu pedeapsa cu închisoarea. Decizia e definitivă

Elena Udrea scapă de condamnarea la închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu. Alături de ea, și fiica fostului șef de stat, Ioana Băsescu, scapă de pedeapsă.

Elena Udrea, achitată în procesul campaniei electorale

Fostul ministru al turismului scapă de condamnarea cu închisoarea, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție care prevede încetarea procesului penal în cazul finanțării campaniei electorale a fostului președinte Traian Băsescu. În cazul Elenei Udrea și Ioanei Băsescu a intervenit prescripția, astfel că amândouă scapă de cuzațiile care le-au fost aduse. Decizia a fost luată astăzi și este definitivă.

Inițial, în 2 martie 2021, Elena Udrea fusese condamnată la 8 ani de închisoare de către Curtea de Apel București, fiind acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani. Ioana Băsescu primise 5 ani de închisoare pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. În același caz, Dan Andronic a fost achitat pentru infracțiunile de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, fiind și singurul inculpat care a primit această hotărâre.

În prezent, Elena Udrea este încarcerată la Pneitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde își execută pedeapsa de 6 ani primită în dosarul Gala Bute. Sentinţa definitivă de condamnare a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare. După decizia condamnării în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a încercat să fugă de încarcerare, plecând din țară, însă a fost prinsă la vamă, în Bulgaria, unde a stat în arest mai bine de două luni. În acest timp s-a derulat procesul de extrădare. Pe 16 iunie 2022, fostul ministru al Turismului a fost adus în România și închis la Târgșor.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *