Virgil Ianțu și-a înregistrat numele de scenă la OSIM: „Ștefan Bănică Jr mi-a dat porecla”. Care e, de fapt, numele lui real EXCLUSIV

Având un nume de familie foarte greu de pronunțat, Ștefan Bănică Jr i-a pus această poreclă în urmă cu peste 20 de ani.
Virgil Ianțu și-a înregistrat numele de scenă la OSIM: „Ștefan Bănică Jr mi-a dat porecla”. Care e, de fapt, numele lui real EXCLUSIV

Cântăreț și prezentator TV, Virgil Ianțu a intrat în atenția publicului acum 22 de ani, când și-a făcut debutul pe micul ecran. În realitate, însă, numele prezentatorului TV este Virgil Gătăianțu. Sau era, până de curând. Acesta a dezvăluit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că și-a înregistrat la OSIM numele de scenă „Virgil Ianțu” și că, în momentul de față, nimeni, cu excepția lui, nu îl poate folosi.

S-a lansat în muzică alături de Ștefan Bănică Jr și trupa vocala The '50s
S-a lansat în muzică alături de Ștefan Bănică Jr și trupa vocala The 50’s

Anul 2000 a reprezentat debutul lui Virgil Ianțu în televiziunea din România, dar și anul în care a devenit oficial Ianțu. Având un nume greu de pronunțat, Gătăianțu, Ștefan Bănică Jr i-a pus această poreclă pe vremea când Virgil făcea parte din trupa acestuia de backing-vocals The 50’s, alături de care Bănică Jr. cânta în concerte.

„Ianțu este porecla pe care mi-a dat-o Ștefan Bănică, iar când am început să fac televiziune, în perioada premergătoare, cei de la marketing, producție, patronat, au constatat că am un nume greu de reținut și de citit. În cele din urmă, am decis de comun acord să folosim porecla ca nume de scenă și așa am devenit Virgil Ianțu.

„Au trecut aproape 20 de ani de când nu mai fac parte din The 50’s”

Eu sunt Virgil Ianțu Gătăianțu (râde)! Singura diferență de atunci versus acum este că Ianțu a devenit marcă înregistrată”, a povestit prezentatorul TV pentru EGO.ro. El a completat că numele lui se află înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.

Deși se poate spune că îi datorează numele de scenă, Virgil Ianțu nu a mai colaborat de atunci cu Ștefan Bănică Jr. Însă au păstrat aceeași relație frumoasă de prietenie.

„Doamne, dar au trecut aproape 20 de ani de când nu mai fac parte din The 50’s! Dar mă bucură faptul că lumea mă întreabă încă de acest grup vocal și de acea perioadă care a fost una foarte frumoasă”.

Pe vremea când filma pentru serialul „Profu”, difuzat de Pro TV
Pe vremea când filma pentru serialul „Profu”, difuzat de Pro TV

Virgil Ianțu: „Eram un copil ascultător, cuminte… Nu făceam prostii mari”

Deși la prima vedere pare că Virgil Ianțu a lăsat muzica pe plan secund și s-a concentrat mai mult pe emisiunile sale de pe micul ecran, dar și din mediul online, ei, bine, artistul susține că niciodată nu se va opri din cântat, cu atât mai mult cu cât face asta de la o vârstă fragedă.

„Eram un copil ascultător, cuminte chiar, dar destul de energic, ca orice copil. Nu făceam prostii mari pentru că nici timp pentru ele nu aveam. Am stat mai mult la școală. Și cu vioara în mână în toată copilăria”, ne-a mai povesti Ianțu despre copilăria lui.

„Am pornit de la vârsta de nici șase ani pe un drum care s-a transformat într-un mod de viață”

De altfel, părinții au fost cei care i-au descoperit talentul și l-au încurajat să urmeze această cale.

„Familia mea era foarte muzicală. Toți avem ureche bună, așa că nu a fost greu să mă identifice, de foarte mic. Am pornit de la vârsta de nici șase ani pe un drum care s-a transformat într-un mod de viață. Nu ai cum să reziști altfel dacă vrei să faci un instrument muzical și muzică cu tot ce presupune ea, la cel mai înalt nivel.

Am terminat liceul cu același profesor cu care am început la preșcolari. Am avut toată școala, aproape, aceiași profesori, cu foarte puține schimbări. Așadar, la școală eram ca acasă. Iar când ajungeam acasă trebuia să studiez ca la școală”, ne-a mai mărturisit prezentatorul emisiunii „Câștigă România!”, difuzată pe TVR2.

Virgil Ianțu moderează emisiunea online „Copiii spun...”
Virgil Ianțu moderează emisiunea online „Copiii spun…”

„Am fost foarte selectiv, când am acceptat propunerea de a cânta”

Poate că nu o să-l vedem prea curând în concerte sau în diverse recitaluri, însă Virgil Ianțu ne asigură că va face muzică toată viața.

„La muzică nu am cum să renunț. E parte din viața mea. Cânt și noaptea în somn. Acum niște ani, am lansat un album, „Ieri și azi”, de care sunt mândru. Am avut o perioadă frumoasă de concerte și turnee prin țară, dar au venit și vremurile mai dificile și lucrurile s-au complicat. Voi reveni”, a promis artistul.

Însă revenirea lui nu va fi în orice condiții, nu vrea să facă muzică doar de dragul de a o face și cu atât mai mult una comercială, dar în care să nu se regăsească pe deplin.

„Eu nu mi-am căutat vreun loc în industria muzicală. Eu cânt de plăcere și recunosc că am fost foarte selectiv când am acceptat o propunere de a cânta. De aceea, „Ieri și Azi” este un alt fel de stil muzical, o muzică diferită, o cu totul altă poveste și alt ritm. Pentru mine, locul, atmosfera și oamenii cu care aleg să cânt reprezintă elemente importante pentru a construi o experiență muzicală”.

Prezentatorul emisiunii ”Câștigă România”, de la TVR 2
Prezentatorul emisiunii ”Câștigă România”, de la TVR 2

Virgil Ianțu: Nu știe când va înregistra un nou album

Până la un nou album sau măcar noi piese pe care să le lanseze la radio sau pe canalul lui de YouTube, Virgil Ianțu se ocupă de emisiunile lui. Atât de cea pe care o are pe postul TVR 2, cât și de cea online. Cu toate că în cei 22 de ani de televiziune a prezentat o sumedenie de emisiuni de mare audiență și se poate spune că a dat start-ul reality show-urilor în România, cu „Big Brother”, Ianțu vrea să rămână doar la statutul de moderator.

„Concurent? În niciun caz. Îmi place mult ce fac astăzi la „Câștigă România” și la „Copiii spun…”, show-ul pe care îl găsiți exclusiv online pe canalul meu de YouTube. Poate de un live îmi este dor, dar toate la timpul lor…”, ne-a mai declarat Virgil Ianțu.

Virgil Ianțu are o voce superbă, ascultă-l aici!

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
7.9 30 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul MOMENTULUI făcut de Buckingham! Este vorba despre Regele Charles, era DE AŞTEPTAT
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
În ce zile o să ai cel mai mare succes în luna Mai 2024 în...
Horoscop 27 Aprilie 2024. Astazi, Taurii trebuie sa faca o schimbare majora, Pestii vor realiza...
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *