Zilele în care este bine să aprinzi tămâie în casă. Ce spun de fapt preoții

Din ce se obține tămâia și pentru ce mai este utilă

Scris de: Daoud Andra

29 Sep. 2023

Zilele în care este bine să aprinzi tămâie în casă. Ce spun de fapt preoții

Tămâia este, alături de lumânări și mir, un element foarte important pentru credincioși. Aceasta se folosește atât în biserică, cât și acasă și poate fi aprinsă în momente-cheie, având mai multe roluri. Zilele în care este bine să aprinzi tămâie în casă și cum să o alegi pentru a beneficia de calitățile ei.

Ce este tămâia și cum se obține

Tămâia este nelipsită de la anumite ritualuri creștine, cum ar fi slujbele religioase, slujbele de pomenire, dar și cele de nuntă și de înmormântare. Aceasta este obținută din rășina unor arbuști din specia Boswellia și, prin ardere, emană un fum și un miros plăcut. Pentru că acești copaci sunt din ce în ce mai rari, tămâia a început să fie produsă și pe cale artificială.

Cea mai bună tămâie este cea cu bobițe de culoare argintie și cu tentă de verde, însă aceasta este și cea mai scumpă. Ceva mai accesibilă este tămâia cu o culoare galben-roșiatică. Pentru a colecta tămâia, se crestează scoarța copacilor și se pun niște recipiente care colectează seva. ”Lacrimile” copacului sunt apoi uscate și întărite, după care tămâia se poate folosi pentru a fi arsă.

Citește și: Locul din casă în care trebuie să arzi salvie și tămâie. Efectul e uimitor, vei proceda mereu așa

Trucul cu tamaie care te ajuta sa atragi banii in viata ta. Ce trebuie sa faci pentru a avea prosperitate
Tămâia este folosită în scop religios și nu numai

Zilele în care este bine să aprinzi tămâie în casă

Tămâia nu se folosește doar la biserică sau la cimitir, ci poate fi aprinsă și acasă, în diverse ocazii. Preoții spun că este bine să aprindem tămâie atunci când este o sărbătoare importantă și să trecem cu recipientul în care aceasta arde prin toate camerele din casă.

De asemenea, atunci când ne rugăm la un sfânt sau la o icoană, putem aprinde, pe lângă lumânare sau candelă, și puțină tămâie. În momentele dificile, când comunicăm mai mult cu Dumnezeu și avem nevoie de ajutor divin, putem aprinde și câteva bobițe de tămâie.

În sâmbetele când dăm de pomană sau facem parastase acasă pentru pomenirea morților, se aprind atât lumânări, cât și tămâie. În zilele de duminică, în care credincioșii nu pot ajunge la biserică pentru a asista la Liturghie, pot aprinde acasă o lumânare și tămâie și se pot ruga la o icoană sfințită.

Citește și: Trucul cu tămâie care te ajută să atragi banii în viața ta. Ce trebuie să faci pentru a avea prosperitate

Ce alte utilizări mai are tămâia

Deși tămâia este puternic asociată cu domeniul religios, ea este utilizată și în afara sferei bisericii. Acest ingredient frumos mirositor se folosește inclusiv în medicină, dar cele mai cunoscute utilizări ale sale sunt în domeniul înfrumusețării. Tămâia este un ingredient folosit adesea la parfumuri, având în vedere mirosul deosebit pe care îl are.

Tămâia poate fi folosită și în scop terapeutic. Mirosul pe care îl emană atunci când este arsă este relaxant și poate fi folosită în acest scop. Atenție însă, tămâia pe care o folosim pentru a o aprinde în casă trebuie să fie naturală. Acei cărbuni sintetici care se vând pe post de tămâie sunt tratați cu substanțe chimice pentru a avea un miros asemănător cu cel pe care îl are tămâia naturală. Prin ardere, tămâia sintetică emană un fum care este toxic și care poate fi periculos pentru oameni, atrag atenția specialiștii.

Citește și: Metoda simplă care alungă definitiv energia negativă și ghinionul din casa ta. Vei avea parte de bani și fericire chiar de azi

”Nu am văzut tămâie adevărată de cel puţin 25 de ani. Avea un miros plăcut cu efect de purificare, inducea o stare de bine. Ceea ce numim tămâie în zilele noastre este un produs adus din Grecia, la fel şi cărbunii de narghilea folosiţi pentru ardere şi care sunt extrem de toxici. Fumul ţine chiar şi două ore, lucru care nu se întâmpla cu tămâia adevărată şi cărbunii special făcuţi pentru tămâiere. Pentru a arde tămâia se foloseau înainte cărbuni din viţă de vie arsă apoi îngropată pentru a se carboniza. Acum, tămâia se face din răşină de brad îmbibată cu tot felul de soluţii pentru a-i îmbunătăţi mirosul”, a explicat un preot, pentru Adevărul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Diandra de la Insula Iubirii a luat foc după ce a fost acuzată că i-a despărțit pe Cristina și Andrei
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *