Care sunt, de fapt, cei mai buni cartofi pentru piure cremos și pufos. Detaliul știut doar de marii bucătari, așa iese ca la restaurant

Află care este cel mai bun soi de cartofi pentru piure

Scris de: Oana Matei

18 Oct. 2023

Care sunt, de fapt, cei mai buni cartofi pentru piure cremos și pufos. Detaliul știut doar de marii bucătari, așa iese ca la restaurant

Piureul este unul dintre cele mai savuroase preparate și poate fi servit în diverse modalități. Este potrivit atât ca garnitură pentru preparatele cu carne, cât și pentru mesele de tip vegetarian. Pentru a obține o aromă delicioasă, este crucial să folosim anumite tipuri de cartofi. Alegerea corectă a soiului de cartofi este cheia pentru un rezultat ca la restaurant. În rândurile următoare îți vom spune care sunt  care sunt cei mai buni cartofi pentru a prepara un piure de cartofi fin și delicios și cele mai întâlnite greșeli la prepararea acestuia.

Cei mai buni cartofi pentru piure

Alegerea cartofilor potriviți pentru piure poate genera adesea confuzie. De obicei, discutăm despre cartofii albi sau cei roșii, însă adesea ne confruntăm cu dificultatea de a stabili care este alegerea ideală. Cu toate acestea, venim în ajutorul celor care pregătesc piureul. Pentru a obține un piure cu adevărat delicios, cartofii albi sunt alegerea potrivită. În cazul în care dorim să utilizăm cartofi pentru supe sau ciorbe, atunci cartofii roșii sunt o opțiune adecvată.

Cartofii au numeroase beneficii pentru sănătate și ar trebui să fie integrați regulat în alimentația noastră. Cu toate miturile despre conținutul de carbohidrați, aceștia sunt o sursă sănătoasă și hrănitoare. Atunci când îi consumăm sub formă de cartofi fierți, copți sau la cuptor, nu avem de ce să ne temem pentru siluetă. În plus, aceștia susțin buna funcționare a sistemului digestiv și contribuie la sănătatea rinichilor.

Vezi și Ce să pui în piure în loc de lapte. Iese mult mai gustos și cremos, rețeta de care nu o să te mai saturi vreodată

Greșeli comune la prepararea piureului

În timpul preparării piureului, există câteva greșeli comune pe care ar trebui să le evitați pentru a obține un rezultat perfect:

  • Dacă fierbeți cartofii prea mult timp, aceștia pot absorbi prea multă apă și vor deveni moale și lipicioși în loc să fie pufoși și moi. Asigurați-vă că verificați cartofii în timpul fierberii și îi scoateți din apă când sunt suficient de moi să poată fi străpuns ușor cu o furculiță, dar nu sunt înmuiate excesiv.
  •  Folosirea unui blender sau a unui robot de bucătărie pentru a amesteca cartofii fierți poate activa amidonul din aceștia și poate face ca piureul să devină lipicios sau vâscos. În loc de asta, utilizați o ustensilă pentru zdrobit cartofii sau o furculiță, pentru a pisa cartofii, astfel încât să obțineți o textură pufoasă și fină.
  • Piureul de cartofi poate avea un gust destul de neutru așa că nu neglijați aromele. Adăugați unt, sare și piper în cantități adecvate pentru a evidenția gustul cartofilor și pentru a le oferi o savoare delicioasă. De asemenea, puteți experimenta ingrediente precum usturoi prăjit, brânză rasă, gălbenuș de ou sau condimente, pentru a adăuga mai multă aromă piureului.

Vezi și Câte minute se fierb cartofii pentru un piure absolut delicos. Secretul pentru un rezultat perfect

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *