Nu este un lucru neobișnuit să ne petrecem serile în fața televizorului, savurând un pahar de vin, în timp ce urmărim emisiunile culinare. Aceste emisiuni ne oferă nu doar idei pentru preparate gustoase, ci și sfaturi prețioase. Unul dintre aceste secrete pe care le putem învăța de la profesioniști este importanța texturii piureului. Haideți să descoperim ce secret avem pregătit pentru voi astăzi.
De ce secrete trebuie să ții cont
Multe gospodine aleg să prepare acest preparat atunci când sunt obosite, deoarece este gustos, versatil și ușor de preparat. Totuși, pentru a obține un piure de cartofi cremos și delicios, trebuie să cunoaștem câteva secrete.
Prima regulă, de care trebuie să ținem cont, este să nu folosim niciodată cartofi roșii, deoarece aceștia sunt mult mai potriviți pentru prăjit. În plus, ei nu absorb lactatele la fel de bine ca cei albi, ceea ce poate afecta textura piureului, făcându-l mai puțin cremos.
Ziua de 1 Mai se apropie, iar pentru mulți dintre noi aceasta înseamnă relaxare, grătare și mâncare tradițională alături de familie și prieteni. Printre preparatele…
După sărbătorile pascale, mulți români se confruntă cu aceeași problemă: frigiderele pline de mâncare rămasă. Ouăle roșii, friptura de miel sau pui, cozonacul și mezelurile…
De asemenea, ar trebui să evităm cartofii care se sfărâmă prea ușor la fierbere, deoarece aceștia rețin prea multă apă și pot afecta consistența finală a piureului.
Un alt secret constă în utilizarea laptelui încălzit, dar nu fierbinte, iar dacă tot vorbim de secrete, cu toții știm că untul de calitate și bogat în grăsime ne ajută să obținem un piure de excepție, așa că nu trebuie să ne zgârcim când vine vorba de calitatea sa.
Ingrediente
1 kg de cartofi albi pentru fiecare persoană
150 g unt cu conținut mare de grăsime + 1 lingură unt pentru fierbere / la 1 kg cartofi