Cât costă o vacanță în Bulgaria în 2023. Cu cât au crescut prețurile anul acesta

Vacanțele pe litoralul bulgăresc vor fi mai scumpe cu până la 30% anul acesta.
Cât costă o vacanță în Bulgaria în 2023. Cu cât au crescut prețurile anul acesta

Ne apropiem de vară și de un plin sezon estival pentru a ne relaxa și a profita de plajă și soare. În ultimii ani, românii au ales să își petreacă vacanța la vecinii Bulgari. Încântați de plajele frumos amenajate și nisipul fin, cei care au ales această destinație nu au fost dezamăgiți. Anul acesta însă, dacă vrei să petreci vacanța pe litoralul bulgăresc, trebuie să scoți din buzunar mai mulți bani. Iată cât costă o vacanță în Bulgaria în 2023 și cât de mult s-a scumpit un sejur în funcție de hotelul pe care îl alegi.

Litoralul bulgăresc, mai scump cu până la 30% în 2023

Vacanțele pe litoralul bulgăresc vor fi mai scumpe cu până la 30% anul acesta. Informația a fost confirmată de Camera de Turism a Burgasului, la Televiziunea Națională a țării vecine.

Citește și: Vacanța în Bulgaria. Trucuri pentru un sejur reușit. Ghid pentru începători

Industria se așteaptă la un an puternic pentru turism, mai ales că multe din hotelurile din Sunny Beach au fost pline de Paște.

De asemenea, hotelierii au înregistrat încă din primăvara aceasta, o creștere serioasă și la early booking. Ca și anul trecut, și în 2023, vecinii bulgari se așteaptă la mulți turiști. Cei mai mulți turiști ar trebui să fie români, greci sau turci, scrie Novinite.com.

Cât costă o vacanță în Bulgaria în 2023
Cât costă o vacanță în Bulgaria în 2023

„Colegii din domeniu estimează scumpiri cuprinse între 15 și 30%, dar bineînțeles că totul va depinde și de alți factori, precum inflația”, a declarat Hristina Slavova, reprezentant al Camerei de Turism Regional Burgas.

Citește și: Peștera Devetashka Bulgaria. Locul spectaculos pe care nu trebuie să îl ratezi în vacanță

Alături de naționalitățile menționate mai sus, sunt așteptați turiști și din Germania, Marea Britanie, Polonia și din Europa Centrală, în general. În plus, sunt deja chartere planificate din Israel.

„Turcii nu au fost, în general, turiştii noştri, dar acum avem întrebări de la ei. Avem multe întrebări şi multe rezerve de la greci. În general, începe un asemenea flux la care nu ne aşteptam până acum”, a adăugat Rumen Monchev, un proprietar de hotel, potrivit sursei citate mai sus.

„Nu avem dificultăți. Există o ușoară creștere a prețurilor”, a comentat Rumen Monchev. Deși prețurile au crescut și este posibil ca până în vară să mai crească, Bulgaria rămâne în continuare pe lista preferințelor românilor.

Citește și: Cele mai frumoase plaje de lângă Sunny Beach. Locuri cu nisip fin pentru o vacanță reușită în Bulgaria

În ultimii ani, mai multe zone din Bulgaria au fost renovate și amenajate diferit, terasele de aici amintind de cele din Grecia sau Italia. În cazul în care vreți să găsiți cazare în Bulgaria, trebuie să știți că cea mai populată zonă este cea de la Nisipurile de Aur.

Cât costă o vacanță în Bulgaria în 2023

La Nisipurile de Aur- 6 nopti de cazare, hotel de 4 stele- 3500 de lei

Nisipurile de Aur- hotel de 3 stele- 2100 de lei

Nisipurile de Aur, hotel de 2 stele- 1300 de lei

Mii de români ajung în această zonă în fiecare vară. Spre deosebire de anul trecut, prețurile pentru sezonul estival au crescut. Cu toate astea, românii au început deja să facă rezervare pentru lunile iulia și august, dar și pentru iunie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine sunt câștigătorii de la “Te cunosc de undeva!”, sezonul 20
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *