Cât se țin ciupercile umplute la cuptor. Ingredientul pe care să îl adaugi deasupra, așa vor avea un gust deosebit

Ce fel de ciuperci sunt potrivite pentru a fi umplute

Scris de: Daoud Andra

25 Oct. 2023

Cât se țin ciupercile umplute la cuptor. Ingredientul pe care să îl adaugi deasupra, așa vor avea un gust deosebit

Ciupercile sunt unele dintre cele mai versatile și delicioase legume. Au puține calorii, sunt bogate în proteine vegetale și pot fi gătite în multe feluri, în funcție de preferințe. Cât se țin ciupercile umplute la cuptor, cu ce le poți umple și ce să pui deasupra pentru a se gratina frumos. Cea mai bună rețetă de ciuperci la cuptor.

Ce fel de ciuperci pot fi gătite la cuptor

Atunci când vine vorba despre ciuperci, unele sortimente sunt mai potrivite pentru a fi puse la murat sau transformate în tocănițe, în timp ce altele pot fi gătite pe grătar sau la cuptor. În supermarketuri se găsesc numeroase tipuri de ciuperci, atât proaspete cât și deshidratate, iar tipul pe care îl alegem trebuie să fie potrivit pentru ceea ce urmează să gătim din ele.

Pentru a face ciuperci umplute, la cuptor sau pe grătar, cele mai potrivite sunt ciupercile champignon, albe sau brune, precum și ciupercile de pădure cu pălărie medie. Dacă folosiți champignon, alegeți ciuperci de dimensiune mai mare, astfel încât să poată fi umplute.

Citește și: Tocăniță de ciuperci de post cu mămăliguţă. Ce să adaugi la final în oală pentru un plus de savoare

Cât se țin ciupercile umplute la cuptor
Cât se țin ciupercile umplute la cuptor

Cu ce se pot umple ciupercile

Există numeroase rețete de ciuperci umplute, iar ingredientele pe care alegem să le punem în interiorul lor pot fi diverse. Ciupercile pot fi umplute cu diferite tipuri de brânză, cu carne tocată călită înainte, cu bacon sau afumătură, amestecate cu verdețuri și alte legume. O combinație delicioasă de umplutură pentru ciuperci conține:

Citește și: Cum faci cele mai bune ciuperci pe grătar. Ce trebuie să adaugi neapărat pentru un plus de savoare

  • 2-3 felii de bacon
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 ardei kapia sau ardei gras
  • pătrunjel
  • cașcaval/brânză
  • piciorușele de la ciuperci

Se spală ciupercile, se rup piciorușele și se curăță. Se toacă mărunt toate ingredientele. Se pune baconul într-o tigaie pe foc, iar când începe să se rumenească și să își lase grăsime, se adaugă și piciorușele de la ciuperci, usturoiul și ardeiul, toate tăiate mărunt. Se călesc timp de câteva minute, se asezonează cu sare și piper și se oprește focul.

Se pune și pătrunjelul tocat fin, se amestecă și se adaugă câte o linguriță sau mai mult în fiecare ciupercă, în funcție de cât de mari sunt acestea. Deasupra se adaugă cașcaval ras sau brânză, pentru a se topi și a se gratina.

Citește și: Cum se prepară bureții iuți. Trei metode simple și delicioase de a găti aceste ciuperci

Cât se țin ciupercile umplute la cuptor

Ciupercile umplute se pun într-o tavă și se pun în cuptorul preîncălzit. Acestea nu au nevoie să stea mult timp în cuptor, pentru că se gătesc repede. Ciupercile umplute se lasă la copt timp de 20-25 de minute sau până când cașcavalul de deasupra s-a topit și s-a rumenit.

Dacă aveți cuptor electric, selectați căldură și de jos, și de sus, astfel încât ciupercile să se gratineze mai repede. Acest fel de mâncare poate fi savurat ca atare sau pe post de garnitură, alături de o friptură la grătar sau la cuptor.

Citește și: Cum faci zacuscă de ciuperci. Cât se fierbe ca să iasă gustoasă

O rețetă mult mai simplă de ciuperci la cuptor presupune să folosești doar brânză pentru a le umple. Poți utiliza o combinație de brânzeturi pe care le ai deja prin frigider, pentru a gratina ciupercile. Se potrivesc tipurile de brânzeturi care se topesc în timp ce se gătesc, precum cașcaval, mozzarella, brânză de burduf, cheddar, parmezan etc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *