Câte ore îți poți lăsa câinele singur acasă? Ce se poate întâmpla de fapt dacă depășești acest interval

Câinele va face stricăciuni când va fi singur, dar apoi nu va înțelege de ce îl cerți.
Câte ore îți poți lăsa câinele singur acasă? Ce se poate întâmpla de fapt dacă depășești acest interval

Când ai un câne ca animal de companie, asta creează o serie de obligații pentru tine. Ca stăpân de câine, trebuie să te ocupi de bunăstarea lui. Așa că dacă ai de gând să pleci de acasă, trebui să afli câte ore îți poți lăsa câinele singur acasă. Asta pentru a evita să îl chinui pe bietul animal.

Ce trebuie să știi, dacă vrei să îți lași câinele singur acasă

De multe ori ai putea crede că, în timp ce tu ești la serviciu, patrupedul tău e liniștit acasă, singur. Dar realitatea este că această situație ar putea provoca diverse probleme de sănătate fizică și psihică pentru animal.

Oricât de mult se spune că câinele este păzitorul casei, ei caută persoana care are grijă de ei și pe care o iubesc. Asta indiferent dacă au bolul cu mâncare și cel cu apă pline împreună cu toate jucăriile. Ei tot se vor simți singuri.

Acest lucru îi va determina să reacționeze exagerat la sunetele exterioare, și o vor demonstra cu lătrat disperat sau chiar plângând din cauza fricii chinuitoare pe care le-o provoacă orele lungi petrecute singuri.

În cazul în care ai menținut această rutină de a-l lăsa singur de mult timp, câinele tău poate prezenta o anumită boală și nu neapărat fizică. Micul tău prieten poate prezenta boli mintale, cum ar fi anxietatea, apatia, depresia și lipsa de interes pentru a socializa cu alți câini sau cu alți oameni.

Câte ore îți poți lăsa câinele singur acasă

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie mai întâi să iei în considerare diverși factori, cum ar fi vârsta și dimensiunea lor. În plus, câinele tău poate avea nevoie de unele medicamente în mod regulat, așa că este, de asemenea, un punct de luat în considerare. În funcție de vârsta lui, se recomandă să-l lași singur, potrivit Viviendo en casa:

  • Căței: Nu mai mult de două ore.
  • Adulți: Între patru și șase ore.
  • Câini mai în vârstă: între două și șase ore.

Deși cel mai bine este să nu-i lași deloc singuri, există unele rase care suportă mai bine absența stăpânilor lor, precum Chihuahuas. Această rasă de câini de talie mică este cunoscută pentru loialitatea față de stăpânii lor. Dar și pentru reacțiile excesive și supărate față de străini. Ei încearcă să controleze totul în mica lor lume.

Ce pot face dacă îl las singur acasă

O consecință a faptului că e lăsat singur acasă este că îți poate distruge din greșeală mobila. Dar ține cont că nu va înțelege de ce îl cerți. Prin urmare, pentru a-i calma în timpul absenței, cel mai bun lucru de făcut este:

  • Scoate-l la plimbare înainte de a pleca. Astfel, el va adormi imediat, pentru a-și recăpăta puterea, cât timp ești plecat.
  • Angajează pe cineva care să aibă grijă de el. Asta poate fi doar pentru o vreme cât te întorci acasă.
  • Lasă-i jucăriile la îndemână.
  • Adoptă un alt cățel, ca să-și țină companie unul altuia.

Acum, că ai aflat câte ore îți poți lăsa câinele singur acasă, nu vei mai face greșala de a-l lăsa prea mult.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *