Ce fel de sare trebuie la conopida murată, de fapt. Multe gospodine fac greșeala, de asta nu iese crocantă și delicioasă

Iată ce tip de sare se pune la conopida murată!
Ce fel de sare trebuie la conopida murată, de fapt. Multe gospodine fac greșeala, de asta nu iese crocantă și delicioasă

Îți place conopida și vrei să te bucuri de gustul ei și la iarnă? Ei bine, atunci pune-o în borcane. Însă, este foarte important să ții cont de anumite detalii esențiale, pentru ca conopida murată să iasă perfect, iar leguma să fie conservată ca la carte. Iată ce fel de sare trebuie să adaugi la conopida murată. Tu știai asta?

Ce sare se pune la conopida murată? Detaliul la care trebuie să fii atent

Finalul lunii octombrie reprezintă perioada ideală pentru pregătirea murăturilor pentru iarnă. Indiferent că dorești să conservi gogonele, castraveți, varză sau conopidă trebuie ca temperaturile să fie mai scăzute, astfel încât să obţii un rezultat perfect.

În plus, gospodinele experimentate spun că este foarte important ca toate legumele folosite să fie sănătoase. Cum îți dai seama de asta? Verifici ca acestea să nu aibă pete sau alte defecte vizibile.

De asemenea, pentru ca murăturile să iasă delicioase, gospodinele te sfătuiesc să le pui în saramură. Astfel, legumele conservate nu numai că vor fi mult mai gustoase, ci vor avea și un efect benefic asupra imunităţii.

Ce tip de sare să alegi

Nu mai este niciun secret că sarea este cel mai important ingredient pentru marinadă. Însă, aceasta este de mai multe feluri. Ce tip trebuie să alegi? Ei bine, atunci când pregătești conservele pentru toamnă, sfatul gospodinelor este să folosești sare neiodată, denumită și sare grunjoasă.

Aceasta se găsește în toate magazinele, mai ales la începutul lunii octombrie, atunci când toți românii pun legumele la murat. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum pui conopida la murat.

Citește și Renunță la acest ingredient dacă vrei să ai murături crocante și gustoase toată iarna. Puține gospodine știu secretul!

Rețetă de conopidă murată

Ingrediente

  • patru kg de conopidă
  • patru rădăcini de hrean (curățate de coajă și tăiate bastonașe)
  • 80 de gr de boabe de muștar
  • două linguri de boabe de piper negru
  • o legătură de mărar uscat
  • trei rămurele de vișin
  • o legătură de cimbru uscat
  • 200 de gr de rădăcină de țelină (curățată și feliată)
  • șase tije de țelină (cu tot cu frunze)
  • doi morcovi
  • opt căței de usturoi
  • două cepe medii (tăiate în rondele)
  • patru ardei iuți
  • 120 de gr de sare neiodată

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se rupe conopida în buchețele și se spală foarte bine, în mai multe ape. Se decojește rădăcina de țelină, apoi morcovii. Ulterior, se spală și aceștia foarte bine și se taie în rondele.

De asemenea, se curăță ceapa și usturoiul și se feliază. La fel se procedează și cu ardeii iuți, dar și cu hreanul. Totodată, se spală și frunzele de țelină, dar și cele de vișin.

Acum, se pune pe foc o oală cu cinci litri de apă și se lasă să fiarbă. Mai departe, se adaugă sarea, se oprește focul și se amestecă până când se dizolvă sarea. Se lasă saramura să se răcească, după care se pun piperul și boabele de muștar.

Se ia borcanul și se adaugă frunzele de vișin, câteva rondele de ceapă, trei bastonașe de hrean, apoi se pune un strat de buchețele de conopidă. Deasupra lui, se presară ceapă și usturoi, apoi se adaugă câteva rondele de morcovi și felii de țelină.

De asemenea, se pune și hrean în spațiile goale. Când s-a umplut borcanul, se pun bastonașele de hrean și bețele de mărar, în cruce, așa încât conopida să stea fixă.

Acum, se toarnă saramura. În final, borcanele cu conopidă se acoperă cu capace și se depozitează într-un loc răcoros. În primele trei zile, acestea se întorc zilnic cu capul în jos și se agită puțin, după aceea se mai întorc încă de două ori, la distanță de circa trei zile. Spor la treabă!

Citește și Greșeala banală care îți poate strica murăturile. Ce nu trebuie să faci sub nicio formă, riști să nu te mai bucuri de ele la iarnă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a făcut Andreea Antonescu cu toate hainele din perioada Andre
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *