Ce poți face cu friptura de porc rămasă. Trucurile la care apelează marii bucătari

Cum poți folosi carnea de porc gătită

Scris de: Daoud Andra

10 Oct. 2023

Ce poți face cu friptura de porc rămasă. Trucurile la care apelează marii bucătari

Friptura de porc este delicioasă indiferent cum ar fi preparată. La fel ca multe mâncăruri, este bună atunci când este proaspăt gătită și trebuie să fie consumată în scurt timp după preparare. Ce poți face cu friptura de porc rămasă? Idei pentru a o folosi inspirat și a evita risipa alimentară.

Cât timp poți păstra friptura gătită la frigider

Indiferent că vorbim despre friptură făcută pe grătar, la cuptor, pe grill sau la tigaie, aceasta ar trebui să fie consumată la scurt timp după ce a fost gătită. Dacă trec mai multe zile de când am pregătit-o, carnea își pierde atât din gust, cât și din proprietăți.

După ce a fost prepară termic, carnea de porc mai poate fi păstrată la frigider încă două zile. Dacă nu este consumată în acest interval, ea ar trebui să fie aruncată, pentru că nu mai este bună. De asemenea, friptura reîncălzită ar trebui să fie mâncată și nu se recomandă să mai fie pusă din nou la frigider.

Citește și: Secretul pentru cea mai gustoasă friptură. Ce trebuie să faci, de fapt, cu bucățile de carne înainte de a le găti. Așa ies ca în marile restaurante

cum se păstrează friptura de porc
Friptură de porc la tavă

Ce poți face cu friptura de porc rămasă

Dacă ai făcut o cantitate mai mare de friptură și nu s-a mâncat toată, există variante pentru a o păstra mai mult timp sau pentru a o transforma în alte preparate. Dacă vrei să o păstrezi mai mult, o poți pune la congelator. Carnea gătită se poate păstra în acest fel până la trei luni, fără să își piardă proprietățile.

Friptura de porc poate fi transformată însă în alte mâncăruri, iar acesta este un truc care se folosește inclusiv în bucătăriile de restaurante. Iată câteva idei, pornind de la o banală friptură de porc!

Citește și: Cum să faci cea mai bună friptură de porc. Trucul pentru a deveni fragedă și suculentă

Fă-i un sos

Un sos delicios salvează de fiecare dată o friptură. Aceasta nu va mai fi uscată atunci când este încălzită, iar sosul o ajută să își recapete textura suculentă. Poți face sosuri pe bază de unt, de ciuperci, sosuri de muștar etc, iar la final să adaugi carnea de porc în sos, pentru a se încălzi.

Adaug-o într-o tocăniță

O mâncare de mazăre, de fasole verde, un pilaf sau o tocăniță de legume devin mai gustoase și mai consistente dacă au și puțină carne. Poți adăuga bucățile de friptură ca atare sau le poți tăia bucățele. De asemenea, poți face o tochitură delicioasă din friptura de porc rămasă.

Citește și: Ce să adaugi la final în sosul pentru friptură. Așa iese cremos și strălucitor, trucul marilor bucătari

Sendvișuri

Poți folosi friptura de porc pentru a face sendvișuri delicioase. Tai-o felii, trage-o la tigaie în puțin unt și pune-o pe felii de pâine prăjită, unse cu sosul preferat, alături de frunze de salată verde sau felii de castraveți murați. Este o variantă rapidă, simplă și delicioasă pentru prânz sau cină.

Salate

O friptură de porc, indiferent că este făcută pe grătar sau la cuptor, poate fi inclusă în salate delicioase. Tai-o felii sau cubulețe și amestec-o cu ingredientele preferate și dressing-ul favorit și obții o masă rapidă și delicioasă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *